1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yeni araziler için düğmeye basıldı
Yeni araziler için düğmeye basıldı

Yeni araziler için düğmeye basıldı

Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve yargıya taşınan Karaoğlanoğlu’ndaki Kaya Artemis Otel’e ait inşaattaki kaçak katların yıkılması için, Bakanlar Kurulu tarafından otele yeni araziler verildi.

A+A-

• Girne Belediyesi, Kaya Artemis Otel’e ait inşaatta kaçak katların yıkılması için ısrarcı olurken, Turizm Bakanlığı ‘belediyeyi görmezden gelerek’ otelin yanındaki arazilerin ilgili şirkete verilmesi için düğmeye bastı.

• YENİDÜZEN’e konuşan Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Kaya Artemis Grubu’na farklı bir alternatif yaratmak için mevcut inşaatın yanında bulunan Girne Belediyesi’ne ait iki parsel ve Turizm Bakanlığı’na ait bir parselin otele verildiğini ve kararın geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını açıkladı

• “Otele ait arazinin bitişiğindeki arazi belediyenin, ondan sonra ki arazi Turizm Bakanlığı’nın ve hemen onun yanındaki arazi de belediyenindir. Otel ile belediye anlaşma yaptıktan sonra, arada kalan parselin verilmesi durumu vardı, verildi”

• YENİDÜZEN’e konuşan Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü ise otelin yanındaki belediyeye ait arazilerin şirkete verildiğinden haberi olmadığını, belediyeye ait arazinin Bakanlar Kurulu tarafından kiralanmasına anlam veremediğini söyledi.

• Güngördü: “Otel yetkilileri daha önce söz konusu arazilerle ilgili talepte bulunmuştu. Ancak gelişen olaylarla birlikte Otel yetkilileri ile söz konusu arazilerle ilgili bir anlaşma ve görüşme yapılmadı, kendileri de ısrarcı olmadı.”

Didem MENTEŞ

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Karaoğlanoğlu’ndaki ‘kaçak kat’ nedeniyle yapımı durdurulan Kaya Artemis Otel’e, ‘yıkım’ karşılığında yeni arazi verildi.

Kaya Turistik Tesisleri’ne ait inşaat, proje dışına çıkarak kat ilavesi yaptıkları gerekçesiyle Girne Belediyesi tarafından mühürlenerek, ‘yıkım’ kararı alınması ve davalık olmasının ardından, Bakanlar Kurulu devreye girerek, otelin yanındaki araziyi şirkete kiraladı.

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Kaya Artemis Grubu’na farklı bir alternatif yaratmak için mevcut inşaatın yanında bulunan Girne Belediyesi’ne ait iki parsel ve Turizm Bakanlığı’na ait bir parselin otele verildiğini YENİDÜZEN’e açıkladı.

YENİDÜZEN’e konuşan Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü ise otelin yanındaki belediyeye ait arazilerin Kaya Artemis Otel’e verildiğine dair kendisine bilgi verilmediğini, Turizm Bakanlığı ile bu konuda sözlü veya yazılı bir temasta bulunmadıklarını belirterek, alınan bu karara anlam veremediğini dile getirdi.

Belediyeye ait parsel verildi

Girne Belediyesi kaçak katların yıkılması için ısrarcı olurken, Turizm Bakanlığı ‘belediyeyi görmezden gelerek’ otelin yanındaki arazilerin ilgili şirkete verilmesi için düğmeye bastı. Otelin hemen yanında bulunan Girne Belediyesi ve Turizm Bakanlığı’na ait parsel alanların, şirkete verilmesi kararlaştırıldı. Girne Belediyesi’ne haber verilmeden, geçtiğimiz günkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Kaya Artemis Otel’in hemen yanındaki 3 parselin otele kiralanması onaylandı. Söz konusu verilen arazilere karşı Kaya Artemis Grubu’nun oteldeki kaçak katları yıkacağı Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından ifade edildi.

Ataoğlu: “Karar onaylandı, yıkımın önü açıldı”

YENİDÜZEN’e konuşan Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Kaya Artemis Grubu’na farklı bir alternatif yaratmak için mevcut inşaatın yanında bulunan Girne Belediyesi’ne ait 2 parsel ve Turizm Bakanlığı’na ait bir parselin Kaya Grubu’na verildiğini açıkladı.

Otelin daha önce yaptığı katların yıkılmasının önünün açıldığını vurgulayan Ataoğlu, “Otele ait arazinin bitişiğindeki arazi belediyenin, ondan sonra ki arazi Turizm Bakanlığı’nın ve hemen onun yanındaki arazi de belediyenindir. Otel ile belediye anlaşma yaptıktan sonra, arada kalan parselin verilmesi durumu vardı, verildi” dedi.

Ataoğlu, söz konusu arazinin Kaya Artemis Grubu’na verilmesinin Bakanlar Kurulu’ndan geçerek, onaylandığını açıkladı ve arazinin kiralanmasıyla ilgili Kira Takdir Komisyonu’nun kira bedelini belirleyeceğini dile getirdi.


YENİDÜZEN’in yayınlarıyla durduruldu!

Hatırlanacağı üzere Karaoğlanoğlu’ndaki eski Zeyko Yağ Fabrikası’nın olduğu yerde bulunan otel inşaatı, ‘4 kata kadar’ izinlendirilmesine karşın 7’nci kata çıkmış ardından Temmuz ayında Girne Belediyesi’nce mühürlenmişti. Girne Emirnamesi ‘Kahverengi Bölge’ içerisindeki söz konusu yerde inşaat izni 4 kata kadar olmasına ve şirketin de otel için Şehir Planlama Dairesi’nden 4 kat izin almıştı. Ancak inşaat 7’nci katta çıkmış, YENİDÜZEN’İN yayınları sonrası inşaattaki kaçak alandaki faaliyetler durdurulmuştu.

İnşaat devam etmiş, dava ertelenmişti

Girne Belediyesi, Girne Kaza Mahkemesi’nde dava açarak, ‘proje dışı’ devam eden otel inşaatının durdurulmasına ilişkin ara emri almıştı.

Ancak otel yönetimi bu yasağa aldırmadan inşaatta çalışmalarına devam etmiş ve inşaatın 8’inci kata yükselmeye başladığı görülmüştü. Bunun üzerine yine harekete geçen Girne Belediyesi İmar Bölümü çalışanları ve zabıta kolluk ekibi, mahkemede alınan ara emri ışığında çalışmalara müdahale etmişti. Durdurulan çalışmalar sonrasında yapılmak istenen eklentiler belediye ekipleri tarafından sökülmüştü.
İzinsiz katların yıkımı için Girne Belediyesi tarafından açılan davanın ilk oturumu olan 18 Kasım günü, Kaya Grubu yetkililerinin mahkemede hazır olmaması nedeniyle dava ertelenmişti. Mahkeme, davalı şirketin ithamı ve duruşmalara başlamak üzere davayı son kez 30 Kasım 2016 tarihine tehir etmişti.

------------------------------------------------------

Güngördü: “Şirket ile bir anlaşma yapmadık, karardan haberimiz yok”

YENİDÜZEN’e konuşan Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, otelin yanındaki belediyeye ait arazilerin Kaya Artemis Otel’e verildiğine dair kendisine bilgi verilmediğini söyleyerek, belediyeye ait bir yerin Bakanlar Kurulu tarafından bir şirkete kiralanmasına anlam veremediğini dile getirdi.
Şirket ile belediye arasında söz konusu arazilerin verilmesi için bir anlaşma yapılmadığına dikkat çeken Güngördü, Temmuz ayından beri Belediyenin gündeminde belediyeye ait toprak arazisini, ilgili otele verme, alma ve kiralama gibi bir durumun söz konusu olmadığına vurgu yaptı.

Otel sahiplerinin ilk zamanlar belediye ait yer için talepte bulunduğunu ancak daha sonraki gelişmeler nedeniyle bu taleplerinde ısrarcı olmadıklarını dile getirdi. İmar mevzuatına aykırı inşaat çalışması yapıldığı için konunun yargıya taşındığını belirten Güngördü, Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davanın 30 Kasım’a ertelendiğini kaydetti.

Otel sahiplerinin belediyeye tekrardan talepte bulunabileceklerini aktaran Güngördü, belediyeye ait parsellerin otel sahiplerine verilmesiyle ilgili Belediye Meclis gündeminde olmadığını vurguladı. Belediye Meclisi’nin bu konuda olumlu ya da olumsuz bir tasarrufta bulunmadığını anlatan Güngördü, Turizm Bakanlığı ile de bu konuda sözlü veya yazılı bir temasları bulunmadığının altını çizdi. Temmuz ayından beri belediyeye ait toprak arazisini ilgili otele verme, alma ve kiralama gibi bir durumun söz konusu olmadığına dikkat çeken Nidai Güngördü, davanın da bu arada devam edeceğini vurguladı. Güngördü, kiralanan mallarla ilgili parsel numaraları çıkarılarak tespit edileceğini ve Belediye Meclisi’nin gündemine getirileceğini dile getirdi.

OTEL FOTOĞRAF: Ziya Egemen Sencer

Bu haber toplam 2403 defa okunmuştur