1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Hükümetin vatandaşlık karnesi
Hükümetin vatandaşlık karnesi

Hükümetin vatandaşlık karnesi

1500 vatandaşlık sayısı, yeni vatandaş olanların ailelerinin de otomatik olarak vatandaşlığa geçmesi ile 5 bine rahatlıkla çıkar.

A+A-

Mert Özdağ

• Resmen söylenmese de Türkiye gayrı resmi toplantılarda en az 6 ardışık çalışma izni olana vatandaşlık verilmesini talep ediyor. (Aralık 2015 itibarıyla) Türkiye'nin talep ettiği 6 çalışma izni olan kişi sayısı ise 8627…

• Meselenin bir de ‘Federal Birleşik Kıbrıs’ yanı var, çünkü, masada ‘yurttaşlıklar’ üzerine uzlaşı sağlandı. “Tüm KKTC yurttaşları”nı içeren bir rakam saptandı. Ankara’da ‘Akıncı-Erdoğan’ zirvesinde konunun hassasiyeti dile getirildi, frene basıldı! Ancak ne olduysa, sonrasında oldu.

• Şu anda UBP iktidarı 11 ardışık mührü (çalışma izni) olana vatandaşlık veriyor. Hükümet belli ki yıl sonuna kadar 11 mührü olan herkese vatandaşlık vermek için tam gaz çalışacak. 

• Resmi tablodan da anlaşılacağı gibi en az 11 mührü bulunan kişi sayısı 1000 civarı…

• Tabii bu rakam (1000) bakanlık onayı ile verilen vatandaşlıklar! Bir de Bakanlar Kurulu kararı ile verilenler var tabii… Onların sayısı henüz muamma!.. Ancak hükümete yakın kaynaklar bu sayının 500’e yaklaştığını tahmin ediyor.

• 5 ayda 1000 bakanlık onayı ile 500 de Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlık verildiğini hesaba katarsak 1500 sayısına ulaşıyoruz.  1500 vatandaşlık sayısı, yeni vatandaş olanların ailelerinin de otomatik olarak vatandaşlığa geçmesi ile 5 bine rahatlıkla çıkar.

 

YAZININ TÜM İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur