1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. GIIFF Londra’da tanıtıldı
GIIFF Londra’da tanıtıldı

GIIFF Londra’da tanıtıldı

Altın Ada Film Festivali (GIIFF) Londra’da tanıtıldı

A+A-

Doğu Akdeniz’in yeni uluslararası film festivali Altın Ada Film Festivali (GIIFF), geçtiğimiz gün Londra Harringay’deki Turkish Cypriot Community Centre’da   tanıtıldı.

Kıbrıs’taki yerel yeteneklerin ortaya çıkarılması ve dünya sinemasının en iyilerini Kıbrıs izleyicisiyle buluşturmayı amaçlayan Altın Ada Uluslararası Film Festivali (GİIFF) 7-14 Kasım 2014 tarihinde Kıbrıs’ta gerçekleşecek.

Festival Direktörü Yeşim Güzelpınar, festivalin hamileri oyuncu Tamer Hassan,  İngiltere Lordlar Kamarası’ndan Barones Meral Hussein-Ece , Britanyalı Kıbrıslı ve Türk sinemacıların katılımıyla gerçekleşen Altın Ada Film Festivali(GIIFF) tanıtımına ilgi yoğundu.

İngiltere merkezli Balık Arts Vakfı ve Kıbrıs’tan Altın Ada Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenecek Altın Ada Uluslararası Film Festivali,  Creditwest Bank ve Girne Amerikan Üniversitesi ana sponsorluğunda gerçekleşiyor. Altın Ada Uluslararası Film Festivali; Independent Film Trust, Raindance Film Festival, the University of East Anglia (Film Departmanı) ve the Home for Co-operation gibi kurumlar ile işbirliği yapıyor.
Geceye katılan isimler arasında Büyük Britanya Yönetmenler Birliği Başkanı Ivor Benjamin, Kıbrıslı Türkler Birliği (Konsey) Başkanı Aysın Yılmaz, Türkiye Kültür ve Turizm Ateşesi Selçuk Can, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Tahsin İbrahim, birçok film yapımcısı, oyuncu, basın, Türk, Yunan ve Kıbrıslı derneklerin üyeleri vardı.

Bu haber toplam 1372 defa okunmuştur