1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uzman Çavuş 2 kişiyi öldürdü
Uzman Çavuş 2 kişiyi öldürdü

Uzman Çavuş 2 kişiyi öldürdü

Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan Harem Gece Kulübü’nde çalışan 34 yaşındaki Hüseyin Demiri ve 26 yaşındaki Fas uyruklu konsomatris Sıham Benchargui, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda (Kolordu) görevli Uzman Çavuş Kubilay Güler tarafı

A+A-

Didem MENTEŞ

Kuzey Kıbrıs dün sabah yeni bir cinayete uyandı. Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan Harem Gece Kulübü’nde çalışan 34 yaşındaki Hüseyin Demiri ve 26 yaşındaki Fas uyruklu konsomatris Sıham Benchargui, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda (Kolordu) görevli Uzman Çavuş Kubilay Güler tarafından vurularak öldürüldü.
Demiri ve Benchargui’ye birer el ateş ederek yaralayan Kubilay Güler, koşarak olay yerinden kaçtı. Her iki yaralı da başından vurulurken, Hüseyin Demiri hastaneye kaldırıldığı sırada, Sıham Benchargui ise hastanede hayatını kaybetti.
Olay yerinde soruşturma başlatan polis ekipleri, kamera görüntülerini inceleyerek, Kubilay Güler’i tespit ederek arama çalışmalarını başlattı. Dağ yolunu kullanarak olay yerinden kaçan Güler,polis ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından yaklaşık iki saat sonra Şirinevler Ağıllar Bölgesi’ndeki ‘Esebelen’ olarak bilinen bölgede tabancası ile tespit edildi.
Ekipler tarafından bir saate yakın ikna edilmeye çalışılan Kubilay Güler, 12:30 sıralarında Çevik Kuvvet’e teslim olmasının ardından gözaltına alındı.
Zanlı Kubilay Güler’in daha sonra Polis Teşkilatı tarafından TSK’ya teslim edildiği öğrenildi.

Önce tartıştılar, sonra başlarından vurdu
Harem Gece Kulübü’nde dün saat 09:00 sıralarında elindeki tabancayla binaya giren Kubilay Güler’in, Sıham Benchargui’yi görmek istediğini ancak Hüseyin Demiri’nin izin vermemesi nedeniyle aralarında tartışma çıktığı öğrenildi. Tartışma esnasında Kubilay Güler’in üzerinde taşıdığı tabanca ile bir el Hüseyin Demiri’ye, bir el de Sıham Benchargui’ye ateş ederek yaralanmalarına neden olduğu belirtildi. Başından vurularak yaralanan Demiri hastaneye kaldırıldığı sırada, Benchargui’yi ise hastaneye kaldırıldıktan 4 saat sonra hayatını kaybetti. Demiri ve Benchargui’ye yaralayan Kubilay Güler ise olay yerinden koşarak kaçtı.

Geniş çaplı soruşturma başlatıldı
Öte yandan Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi  Amiri Başmüfettiş Aslan Coşkun tarafından oluşturulan ekipler, olay sonrası gece kulübü ve çevresinde geniş çaplı soruşturma başlattı. Coşkun, olay yerinde incelemelerini sürdürürken, birçok delil numaralandırılarak fotoğraflandı, zanlının görüntüleri kamera kayıtlarından incelendi.

Tabanca ile kaçtı
Lefkoşa ve Girne polis ekipleri yanında Çevik Kuvvet ekipleri de Kanlıköy, Dağyolu ve Şirinevler arasındaki dağlık alan da zanlı Kubilay Güler’i arama çalışmalarına katıldı. Güler’in tasarrufunda bulunan cep telefonu ile görüştüğü tespit edilirken, yaklaşık iki saat sonra Şirinevler Ağıllar Bölgesi’ndeki Esebelen Tepesi’nde ‘tabanca’ ile tespit edildi.

-----------

İkna çalışmaları 1 saat sürdü

Polis ve çevik kuvvet ekipleri yaklaşık 1 saat boyunca Kubilay Güler’i teslim olması için ikna etmeye çalıştı. Elindeki tabanca nedeniyle uzun süre ekipleri uğraştıran Kubilay Güler, saat 12:30 sıralarında Çevik Kuvvet’e teslim oldu. Güler daha sonra Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürülerek, gözaltına alındı. Zanlı Kubilay Güler’in daha sonra Polis Teşkilatı tarafından TSK’ya teslim edildiği öğrenildi.

---------

Bir gece önce tartışmış iddiası

Olayı gören bir görgü tanığı ise kaçan kişinin asker olduğunu ve daha öncede gece kulübüne geldiğini gördüklerini söyledi.
Bu arada zanlı Kubilay Güler’in önceki gece yine ‘Harem’e geldiğini ve konsomatris Sıham Benchargui’yi görmek istediği ancak Hüseyin Demiri’nin kendisine bir gün sonra gelmesini söylediği iddia edildi. Bunun üzerine önceki gece Hüseyin Demiri ve Kubilay Güler arasında tartışma çıktığı ileri sürülürken, Güler’in dün sabah Harem’e gelerek bu olayı işlediği iddia edildi.

Bu haber toplam 9362 defa okunmuştur