1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ÖLÜMLÜ KAZA YARGIDA
ÖLÜMLÜ KAZA YARGIDA

ÖLÜMLÜ KAZA YARGIDA

4 kişinin öldüğü kazanın sanığı Çiğdem Altınfincan, ‘süratli sürüş’ suçlamasını reddetti

A+A-

Ayşe GÜLER

Türkeli kavşağında 20 Ocak’ta meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sanığı Çiğdem Altınfincan, dün çıkarıldığı Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi.
Altınfincan, aleyhine getirilen ‘tedbirlisizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlamasını kabul ederken, ‘halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş ve birinin ölümüne sebep olma’ suçlamalarını reddetti.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda görüşülen davada Başsavcı adına Savcı ile Savunma Avukatı Süleyman Dolmacı mahkemede hazır bulundu.
Avukat Süleyman Dolmacı, sanık aleyhine getirilen ‘tedbirlisizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlamasını kabul ettiklerini ancak , ‘halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş ve birinin ölümüne sebep olma’ suçlamaları kabul etmediklerini açıkladı.
Heyet Başkanı Ömer Güran, Altınfincan ile ilgili davanın 28 Ekim’e ertelendiğini açıkladı.

Kaza nasıl olmuştu?
20 Ocak 2014 tarihinde, saat 17.30 sularında, Lefkoşa – Güzelyurt istikametinde, LF 750 plakalı aracı ile seyir halinde olan Çiğdem Altınfincan’ın; aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu, Türkeli kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybederek aracıyla karşı şeride geçtiği belirtilmişti. Karşı şeride geçen aracın yükselerek, önce Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki JU 850 plakalı araca çarptığı, çarpmanın etkisiyle takla atarak, Naci Kanatlı yönetimindeki FZ 484 plakalı aracın tavanına çarpıp, yol içerisinde ters şekilde durduğu aktarılmıştı. Kaza sonrası Çiğdem Altınfincan’ın kolu kırılırken, JU 850 plakalı araç içerisindeki Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok ve Figen Arkın’ın kaza yerinde hayatlarını kaybetmişti. Dilek Yılmaz’ın ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak 1 Şubat günü yaşam mücadelesini kaybetmişti. Altnfincan’ın ikinci olarak çarptığı FZ 484 plakalı araç içerisindeki Süheyla Kanatlı da ağır yaralanırken, eşi Naci ve kızları Fethiye Kanatlı ise hafif yaralanmıştı.

Bu haber toplam 2490 defa okunmuştur