1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Çocuklar karanlıkta ve sokakta kalmıştır”
“Çocuklar karanlıkta ve sokakta kalmıştır”

“Çocuklar karanlıkta ve sokakta kalmıştır”

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, “Hükümetin çalışma yaşamı ile ilgili düzenlemiş olduğu saatlerin sorunlara çözüm getirmediğini, daha fazla sorun yarattığını tüm toplum olarak izlemekteyiz” açıklamasında bulundu.

A+A-

Maviş, “Hükümet'in yeni mesai anlayışı ile çocukların büyük bir kısmı karanlıkta ve sokakta kalmıştır” diyerek, “Öğretmenimiz, 08:00’den önce görevinin başında olarak Hükümet’in sokakta bıraktığı öğrencilere sahip çıkmış, 12:40’dan sonra güvenlikleri için inisiyatif almıştır. Öğretmenimizin toplumsal duyarlılığı Hükümet’e örnek olmalıdır” dedi.

“Eğitim Bakanlığı ise vaktini otobüs şirketlerine baskı yapmakla,’dedikodu’ mekanizması ile toplum içinde psikolojik algı yöntemleri kullanmakla harcıyor” ifadesinde bulunan Maviş, “Bunun yasalar tahtındaki karşılığı görevini kötüye kullanmaktır. Fasıl 154 Ceza Yasası’nı Eğitim Bakanlığı yetkililerine hatırlatırız” şeklinde konuştuk.

“Hükümet, özel sektör çalışanlarının çocuklarını düşünmüyor”
Maviş , “Özel sektör çalışanlarının çocuklarını düşünmeyen, taşımacılık ile ilgili sorunlar yaratan, soğuğu, karanlığı, psikolojik etkenleri, çocuğun beslenme hakkını düşünmeyen Eğitim Bakanlığı, çocukların güvenliği ile ilgili sorumsuzluk abidesi haline gelmiştir.
Bu sorumsuzluk velileri isyan ettirmiş, kış saati uygulaması istiyoruz talebi ile ilgili imza kampanyaları başlatılmıştır” dedi.

“Hükümetin tutumu istismarın ta kendisidir”
Maviş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Sendikalar, sivil toplum örgütleri, ekonomik örgütler, akademisyenler, gençler ve vatandaşların meşru talebinin siyasallaştığını veya istismar edildiğini söyleyen hükümet yetkilileri, taleplerin toplumsallaştığının farkında değildir. 
Hükümet yetkilileri kişileri hedef göstererek, vatan hainliği edebiyatı yaparak gündemi şaşırtmaya ve eylemin nedenini unutturmaya çalışıyor.

Hükümetin suskun kalması, yapıcı politikalar üretmemesi veya ısmarlama açıklamalar ile bilim dışı konuşmaları istismarın ta kendisidir.”

“Eylemde yaralananlara geçmiş olsun diyoruz”
“Eylemde her kim olursa olsun, yaralanan, rahatsız olan herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diyen Maviş, “Hatırlatırız ki bu eylemlere neden olan hükümetin anlamsız tutumudur” ifadesinde bulundu.

“Kış saati uygulamasını toplum olarak istiyoruz”
Maviş,  “Açıkça yaşama müdahale olan bu yanlış yoldan dönülmesini ve kış saati uygulamasına geçilmesi ile ilgili ısrarcı talebimiz devam ediyor” şeklinde konuşarak, “Yol güvenliği, somut trafik projeleri, etkin denetim ve eğitim ile ilgili çözümler üretilmesini de istiyoruz.  Bununla birlikte kazadan sorumlu üç bakanın istifası gereklilik değil, erdemdir” vurgusunda bulundu.

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur