1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 500 çocuk futbol oynayacak
500 çocuk futbol oynayacak

500 çocuk futbol oynayacak

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Gündüz Tekin Onay Uluslararası Minikler Futbol Festivali bugün Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yapılan açılış seremonisinin ardından start aldı.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Ülkemizde faaliyet gösteren Gündüz Tekin Onay Futbol Alt Yapı Derneği tarafından “Tüm Çocuklarımız Şampiyondur” sloganıyle ve bu yıl 7.si düzenlenen minikler futbol festivali bugün başladı. 24 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek olan organizasyonda toplamda 48 takım mücadele edecek.
Gündüz Tekin Onay Futbol Alt Yapı Derneği’nin bu yıl yedincisini organize ettiği futbol festivaline çok sayıda Türkiye’den tanınmış spor insanı katılırken, Galatasaray’ın ve Türk Milli takımının eski futbolcusu Ergün Penbe’de açılışta çocuklara seslendi.
Açılış öncesi turnuvaya katılan kafileler dün sabah saat 10’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etti. 24 Temmuz’a kadar sürecek festivale katılan Türkiye’den ve KKTC ekiplerin temsilcileri, Akıncı’ya çeşitli hediyeler sundu. Akıncı, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Açılışta sıcak nedeni ile çocukları kapalı tribünde tuttular
Gündüz Tekin Onay Alt Yapı Derneği tarafından bu yıl yedincisi organize edilen turnuvada dün gerçekleştirilen açılış törenine sıcak damga vurdu.
Lefkoşa Atatürk stadı’nda gerçekleşen açılış seromonisi sırasında sıcak nedeni ile turnuvaya katılan çocukları doğru bir kararla güneşin altına çıkarmayarak, kapalı tribünlerde oturtulasr ve açılışı o şekilde gerçekleştirdiler.
Açılış seremonisinde dernek yetkilileri yanı sıra futbol festivaline katılan Galatasarayın ve Türk Milli takımının eski futbolcusu Ergün Penbe’de çocuklara seslendi.
Penbe yaptığı konuşmada,”çocuklara futbol oyununu sevmelerini ve başarılı olmaları için çalışmaları gerektiğini” söyledi.
açılışın ardından tüm kafileler maç yapacakları stadlara otobüslerle gittiler

Atatürk bakımda olduğu için kullanılmıyor.
Müsabakalar göz bebeği durumunda olan Lefkoşa Atatürk Stadı bakımda olmasından ötürü kullanılmadı. Buna göre karşılaşmalar Gönyeli Stadı, Atila Topaloğlu Spor Tesisleri, Yusuf Kaptan Sahası, Değirmenlik Stadı, Balıkkesir Stadı olmak üzere beş sahada oynanacaktır.  Müsabakalar öğleden sonra saat 16’da başlayıp saat 21’e  kadar devam edecek.

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur