1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. “50 Yılın Buluşması” yaşandı
“50 Yılın Buluşması” yaşandı

“50 Yılın Buluşması” yaşandı

Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nun  kuruluş yıldönümü etkinlikleri sürüyor…

A+A-

Didem MENTEŞ

Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu, 50’inci kuruluş yıldönümü çerçevesinde düzenlediği etkinlikleri, “50 Yılın Buluşması” isimli etkinlik ile taçlandırdı. Okulun bahçesinde gerçekleşen etkinlikte 1966-1967 ile 2016- 2017 ders yılları arasında okulda görev yapan öğretmenler, hizmetkarlar ve mezun öğrenciler biraya getirilerek büyük bir organizasyona imza atıldı. Gecede tüm öğretmenlere plaket, mezunlara da ilkokul diplomaları verildi.

Etkinliğe, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ve Halkın Partisi Genel başkanı Kudret Özersay da katıldı.

r1-001.jpg

Duygu dolu anlar yaşandı

Kokteylli etkinlikte ilk olarak saat 17:30 raddelerinde 50 yıl boyunca emek veren tüm öğretmenlere plaket takdim edildi. Emekli öğretmenler başta olmak üzere, hayatta olmayan öğretmenlerin de ailelerine birer plaket verilirken, öğretmenlerin duygu dolu anlar yaşadığı görüldü. Ardından tüm öğretmenlerle ‘50 Yılın Buluşması’ isimli anı fotoğrafı çekildi. Daha sonra geceye katkı koyan sponsorlara plaketler sunuldu. Saat 19:30’da ise eski mezunlar geceye katılarak hem birbirleriyle hem de uzun süredir görmedikleri öğretmenleriyle hasret giderdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde de eski mezunlara ilkokul diplomaları geri verilerek mutlu anlar yaşandı.

 

r5.jpg

Emral: “Teşekkür ederim”

‘ 50 Yılın Buluşması’ etkinliği için okul öğretmenleriyle büyük emek harcayan Okul Müdürü Salih Emral, gecede yaptığı konuşmada Bayraktar A ve Bayraktar B olarak ayrılan okulun, Bayraktar B olarak yoluna devam ettiğini ve daha sonra şuan ki ismini aldığını anlattı. Okulun geçmişiyle ilgili ayrıntılı bilgi veren Emral, geceye katılan tüm öğretmenlere, hizmetkarlara ve öğrencilere teşekkür etti.   

r1-001.jpg

Okuldan mezun olan siyasiler konuştu

Gecede konuşma yapan  2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, kendisinin Bayraktar B okulundan mezun olduğunu belirterek, okulun tarihte önemli bir yeri olduğunu ifade etti. İyi ve güzel bir etkinlik gerçekleştiğini söyleyen Talat, emek veren herkese teşekkür etti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise 37 yıl önce mezun olduğu okula yıllar sonra gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, okulun bugün geldiği noktanın ortada olduğunu ve ellerinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

r2-001.jpg

r4.jpg

Bu haber toplam 3334 defa okunmuştur