1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cinayet zanlılarına 8 gün ek tutukluluk
Cinayet zanlılarına 8 gün ek tutukluluk

Cinayet zanlılarına 8 gün ek tutukluluk

 Gesfi döviz bürosu sahibi Gökhan Naim’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın tutuklularından Ali Okan Şengül ve Abubakar Fiaz, bugün çıkarıldıkları mahkemenin emriyle 8 gün daha tutuklu kalacak.

A+A-

 Gesfi döviz bürosu sahibi Gökhan Naim’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın tutuklularından Ali Okan Şengül ve Abubakar Fiaz, bugün çıkarıldıkları mahkemenin emriyle 8 gün daha tutuklu kalacak.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Gökhan Naim cinayetinde tutuklanan Şengül ve Fiaz, bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Yargıç, zanlılar hakkında 8'er gün daha tutukluk emri verdi.

Polisin 13 Mart’ta işlenen cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturması sürüyor. Soruşturmada 4 kişi tutuklanırken, 5 kişi de aranıyor. (TAK)


 

4 zanlı yargı huzurunda,  5’i aranıyor

Lefkoşa’da iş insanı Gökhan Naim’in öldürülerek tasarrufundaki yüklü miktardaki paranın çalınması ile ilgili olarak tutuklanan Bilal Ahmad, Faiz Ul Hassan, Ali Okan Şengül ve Abubakar Fıaz bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Cinayet ve soygunla ilgili 4 zanlı tutuklansa da polis, Azmad Ali Virk, Ali Hassan ve Tanveer Ahmad, İmran Arshan ve Zahid Masood’u da arananlar listesine ekledi.

 

Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan 8 gün tutukluluk almıştı…

Bilindiği üzere; Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan 18 Mart’ta yeniden mahkeme huzuruna çıkarılmış, aleyhlerinde 8’er gün tutukluluk kararı alınmıştı.

 

Cinayet günü görüştükleri iddiasıyla 2 zanlı daha tutuklanmıştı…

Cinayetle ilgili derin soruşturma yürüten polis ekipleri Ali Okan Şengül ve Abubakar Fıaz, 22 Mart tarihinde mahkemeye çıkarmıştı.

Her iki zanlının da 13 Mart tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Taammüden Adam Öldürme, Adam Öldürme, Silahlı Soygun, Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu, Meskun mahalde ateş etme” suçlarından tutuklandıklarını kaydetmişti.

İneci, iki zanlının da poliste aynı olayla bağlantılı tutuklu bulunan Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın verdikleri ifade doğrultusunda tutuklandıklarını söylemişti.

Soruşturmayı yürüten İneci, zanlı Hassan ve Ahmad’ın ifadeleri doğrultusunda cinayet gecesi Naim’in tasarrufunda bulunan para yüklü çantayı zanlı Ali Okan Şengül’ün yönetimindeki HD 518 plakalı salon araçla şuan aranmakta olan Zahid Masood’la buluşarak Masood’a teslim ettiğini kaydetmişti.

Aynı gece zanlı Ali Okan Şengül’ün her yerde aranmakta olan Zahid Masood’u Ercan Havaalanı çemberinden aldığını tespit ettiklerini kaydeden İneci, aranan Masood’a zanlı Abubakar Fıaz’ın cep telefonu ve sim kart temin ettiğini öğrendiklerini söylemişti.

 

Aranan Arshan ve Masood’un sabıka dosyası çok kabarık

Polis tarafından aranan Azmad Ali Virk, Ali Hassan ve Tanveer Ahmad’ın ardından arananlar lisetesine İmran Arshan ve Zahid Masood ile henüz bir ipucu elde edilemedi.

Gökhan Naim’in öldürülmesi le ilgili cinayet akşamı 7 zanlı ile birlikte bağlantı halinde oldukları iddia edilen Arshan ve Masood’un sabıka dosyası oldukça kabarık.

‘ Kara para ‘ , ‘ sanal bahis’, ‘ sahte belge düzenleme ‘  ve geçmiş yıllarda birçok kavga olayına karışan Zahid Masood, 2017 yılında Girne’de  ‘ kara para ‘ ve ‘ Sanal bet ‘ olaylarına karışarak ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmıştı.

Cinayetle ilgili aranan İmran Arshan ise Girne’de 2015 yılında sahte mühürle sahte öğrenci belgesi ve KKTC’de yaşayan yabancılara sahte oturma izni düzenlemekten yargılanmış hapislik cezası almıştı.

 

 

 

Bu haber toplam 3192 defa okunmuştur
İlgili Haberler