1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 ADAY YARIŞIYOR
3 ADAY YARIŞIYOR

3 ADAY YARIŞIYOR

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin 2014 Genel Kurulu bugün yapılıyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin 2014 Genel Kurulu bugün yapılıyor. Başkanlık seçimi için mevcut başkan Mustafa Naimoğulları, Ali Osman Can ve Hüseyin Beyaz yarışacak. Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane 4. Salon’da saat 09:30’da başlayacak olan genel kurulda, başkan ve 8 kişilik Yönetim Kurulu adayları seçilecek. 8 kişilik Yönetim Kurulu’na 33 kişinin başvurduğu belirtilirken, başkanlık için üç aday yarışacak. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği başkanlığı için yarışacak olan adaylar YENİDÜZEN’e konuşarak, neden aday olduklarını açıkladı.
Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, 9 yıldır başkanlığını yaptığı birliği çok güçlü bir hale getirdiklerini belirterek, bugüne kadar birçok işe imza attıklarını bundan sonra da yapılacak olan birçok projenin hayata geçirilmesi için aday olduğunu dile getirdi. Eski başkan Ali Osman Can ise 2005 yılına kadar birliğin başkanı olduğunu ve çok önemli projelere imza attığını hatırlatarak, yeni dönemde de aynı kalitede projelere imza atacaklarını alışacaklarını aktardı.
Başkan adaylarından Hüseyin Beyaz, üreticinin çok sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, bu yılın kurak geçmesi nedeniyle özellikle küçük baş hayvancıya destek verilmemesi nedeniyle ve izlenen yolların yanlış olduğunu düşündüğü gerekçesiyle yola çıktığını söyledi.

 

Naimoğulları: “Yaptıklarımız ortada, yeni dönemde yeni projelerimiz var”

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, 9 yıldır başkanlığını yaptığı birliği çok güçlü bir hale getirdiklerini belirterek, bugünkü seçimin ‘olağan kurul değil olağanüstü bir kurul’ olacağını söyledi. Kuraklık nedeniyle bu yıl sıkıntılar yaşandığını bu nedenle Yönetim Kurulu kararıyla, Aralık’ta yapılması gereken Genel Kurul’u öne çekerek bugün yapılmasına karar verildiğin aktaran Naimoğulları, bugüne kadar birçok işe imza attıklarını bundan sonra da yapılacak olan birçok projenin hayata geçirilmesi için aday olduğunu dile getirdi. Gelecek dönemde Hayvancılar Birliği’ni daha da iyi bir duruma getirmek istediğini vurgulayan Naimoğulları, Koop-Süt gibi önemli ve hayati projelerinden kısaca söz etti. Hayvancılar Birliği’ne kazandırılacak; mezbaha ve süt tozu tesisi projeleri ve buna benzer birçok projenin hayat geçmesini hedeflediklerini aktardı. Doğrudan Gelir Desteğini sadece hayancılık işiyle uğraşan kişilere sağlamak amacıyla da aday olduğunu aktaran Naimoğulları, hayvancılık sektörüyle ilgili sıkıntıları en aza indirip, birliği daha iyiye götürmeye çaba göstereceklerini aktardı.


Ali Osman Can: “Yeni dönemde başarılı işlere imza atacağız”

Eski başkan Ali Osman Can ise 2005 yılına kadar birliğin başkanı olduğunu ve çok önemli projelere imza attığını hatırlatarak, yeni dönemde de aynı kalitede projelere imza atacaklarını çalışacaklarını aktardı. Osman Can, yemlerin maliyetini minimize ederek kârın artırılması için çaba göstereceklerini belirterek, üreticinin tarımsal hayvancılık üzerine aldığı %50 hibe kredisi desteği sağlamaya çalışacaklarını ve bunun olamazsa olmaz bir uygulama olduğunu kaydetti.  Hayvancılıkta verimin artması için her türlü çabayı harcayacaklarını belirten Can, küçük baş hayvancılığın gelişmesi için çaba göstereceklerini ifade etti. Küçük ve büyük baş hayvanlarda bulaşıcı ve salgın hastalık arındırılması ve AB standartlarına uygun belge verilmesi için uğraşacaklarını belirten Ali Osman Can, Araştırma ve Geliştirme Birimi kuracaklarını söyledi. Canlı havyan satışlarında sürekliliği sağlamak için planları olduğunu aktaran Osman Can, damızlık üretimin ülkede kurulmasına teşvike edici öneriler üzerinde çaba harcayacaklarını aktardı.


Hüseyin Beyaz: “Kaliteli birçok projemiz var”

Başkan adaylarından Hüseyin Beyaz, üreticinin çok sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, bu yılın kurak geçmesi nedeniyle özellikle küçük baş hayvancıya destek verilmemesi nedeniyle ve izlenen yolların yanlış olduğunu düşündüğü gerekçesiyle yola çıktığını söyledi. Gerçek hayvancı tanımnın yapılacağını aktaran Beyaz, bu sektörde çalışan kişilerin sosyal yaşamının deva etmesi için AB’den yararlanarak hijyen ortamında, elektrik ve alt yapısı olan ağıllar sağlamaya çalışacaklarını söyledi. Üretim yapan hayvancıların AB standartlarına uygun koşullara kavuşturulmaya çalışılacağını söyleyen Hüseyin Beyaz, Hükümet ile protokol imzalayarak hayvancılıkla ilgili alınacak tüm yasa ve tüzüklerin Hayvancılar Birliği ve bilir kişilerin fikri alınarak uygulamaya konulacağını söyledi. Girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yem fiyatlarının geri çekilmesi, renkli mazot kullanılması, sırlaş üretimi genişletmek ve yaygınlaştırmak amacıyla faaliyetleri bitirmek ve destek sağlama amaçları olduğunu kaydetti. Kuraklık nedeniyle hibe projesini gündeme getireceğini belirten Beyaz, kaliteli havyan için et ve süt verimi yüksek ırklar yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi. hayvan kesimi ve fiyatlandırmanın Hayvan Üreticileri Birliği denetlenemsi ve öngörüsünde olması için uğraş vereceklerin söyledi. Beyaz, ‘okka’nın da tarihe geçmesi için çaba harcayacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur