1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 AY CEZAEVİNE
2 AY CEZAEVİNE

2 AY CEZAEVİNE

Kermiya’da Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan zanlı A.Z.Z hakkında soruşturma tamamlanarak, 2 ay cezaevine gönderildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Kermiya’da 31 Ağustos gecesi meydana gelen trafik kazasında 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun ‘ölümüne neden olduğu’ iddiasıyla tutuklanan zanlı A.Z.Z, yargılanıncaya dek 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Sürüş ehliyetinde ‘lens ve gözlük takması şarttır’ ibaresi yer almasına rağmen bunu uygulamadığı tespit edilen zanlı A.A.Z ile ilgili soruşturma tamamlandı. Zanlı A.Z.Z teminata bağlanmak üzere dün yeniden geniş güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirildi. Mahkeme süresince üzgün olduğu gözlemlenen zanlı A.Z.Z’nin, ‘yargılanmaktan kaçma ihtimali olabileceği düşüncesiyle’  cezaevine gönderilmesine karar verildi. Zanlının cezaevine gönderilmesine Avukatı da itiraz etmezken, Yargıç esas gayenin zanlının ‘yargılanmaktan kaçmasını engellemek’ olduğuna dikkat çekti.

Zanlı hakkında 4 dava
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı Ayşe Kaymak ve zanlı avukatı Ezer Özsoy mahkemede hazır bulundu. Savcı Kaymak, meseleyle ilgili olarak Polis Çavuşu Faris Eserbaş’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Mahkemede yeminli şahadet veren Eserbaş, olayla ilgili bulguları aktardı. Eserbaş, zanlı A.A.Z’nin 31 Ağustos 2014 tarihinde Kermiya’da Şemiler Sokak üzerinde meydana gelen; ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu başkasının ölümüne sebebiyet verme’, alkollü araç kullanma’, ‘süratli araç kullanma’ ve ‘sürüş ehliyetindeki gerekçeleri ihlal edip ölümle sonuçlanan trafik kazasına sebep olma’ suçuyla bağlantılı olarak tutuklandığını söyledi.

Cezaevi talebine itiraz yok
Meseleyle ilgili olarak zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Eserbaş, zanlının yargılanmaktan kaçma ihtimali olabileceği gerekçesiyle 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Savcı Yardımcısı Ayşe Kaymak da söz konusu meselede zanlının çok ciddi bir suçla itham olacağına değinerek, Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanacağının aşikar olduğunu söyledi. Meseleyle ilgili ifadeler ışığında zanlının bu davalardan mahkum olacağının yüksek ihtimal olduğunu dolayısıyla yargılanmaktan kaçabileceğine vurgu yaparak 2 ayı aşmayan bir süre cezaevine gönderilmesini talep etti.
Avukat Ezer Özsoy’da İddia Makamı’nın talebine itiraz etmeyerek, müvekkilinin davalarında hazır buluncaya kadar cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunmasına ‘itirazım yoktur’ dedi.

“Esas gaye yargılanmaktan kaçmayı engellemek”
Bunun üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit, huzurunda yapılan şahadet ve beyanları değerlendirerek zanlı A.Z.Z ile ilgili teminat taleplerini değerlendirdi. Hale Ahmet Raşit, oldukça ciddi olan bu meselede zanlının Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağının aşikar olduğuna vurgu yaptı. İlk nazarda zanlının suçla bağlantısı olabileceğinin verilen şahadette de belirtildiğini, bu nedenle zanlının davalarında kaçam ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğuna vurgu yaparak, esas gayenin zanlının yargılanmaktan kaçmasını engellemek olduğu için zanlı A.Z.Z’nin 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur
Etiketler :