1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ziya Öztürkler yerine Hasan Küçük seçildi
Ziya Öztürkler yerine Hasan Küçük seçildi

Ziya Öztürkler yerine Hasan Küçük seçildi

“Sahte diploma skandalı” ile anılan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde ders verdiği ifade edilen Ziya Öztürkler, Meclis'te kurulan “YÖDAK’ın Araştırılması Komitesi” başkanlığı görevinden alındı.

A+A-

"Sahte diploma skandalı” ile anılan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde ders verdiği ifade edilen Ziya Öztürkler, Meclis bünyesinde kurulan “YÖDAK’ın Araştırılması Komitesi” başkanlığı görevinden alındı, yerine UBP Milletvekili Hasan Küçük seçildi.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Sıla Usar İncirli başkanlığında “Komite Başkan Seçimi” gündemiyle toplanan komitede yapılan seçim sonucunda, Komite Başkanlığına oy birliği ile UBP Milletvekili Hasan Küçük seçildi.

CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Sıla Usar İncirli başkanlığındaki komite toplantısına, UBP Milletvekili Hasan Küçük ile Komite Üyesi CTP Milletvekilleri Armağan Candan ve Şifa Çolakoğlu katıldı.

"Sahte diploma skandalı” ile anılan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde ders verdiği yönündeki haberlere ilişkin Öztürkler, bir açıklamasında, 2020 – 21 yıllarında söz konusu üniversitede misafir akademisyen olarak projelere katıldığını, 2022 itibariyle üniversiteyle herhangi bir bağı kalmadığını ifade etmişti:

“2020-2021 yılında Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde de misafir akademisyen olarak projelere katılmam, yüksek lisans eğitimi alan öğrencilere projeler hususunda akademik katkımın olması istenmişti. Bu benim tarafından da olumlu karşılanmıştı. İş yoğunluğumdan dolayı bunun devamı gelmemiştir. 2022 yılı itibariyle de ilgili üniversitenin herhangi bir birimde akademik çalışmam olmadığı gibi kadrosunda yer almam da söz konusu değildir.”

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur