1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. YÜZLERCE POLİSE EMEKLİLİK YOLU!
YÜZLERCE POLİSE  EMEKLİLİK YOLU!

YÜZLERCE POLİSE EMEKLİLİK YOLU!

Meclis Komitesi’den oybirliğiyle geçen Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Değişiklik Yasa Önerisi Meclis’te görüşülecek…

A+A-

Polis Örgütü’nde 25 yıl fiil hizmet vererek, emeklilik hakkı kazanmasına rağmen “emekli maaşı” alamayan yüzlerce polisi ilgilendiren Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Değişiklik Yasa Önerisi’ne YASALLAŞMA kapısı aralandı.

Yasa bir anlamda polise “45 yaşında” emeklilik kapısını aralayacak.

 

Ayşe GÜLER

Polis Örgütü’nde 25 yıl fiil hizmet vererek, emeklilik hakkı kazanmasına rağmen ‘emekli maaşı’ alamayan yüzlerce polisi ilgilendiren Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Değişiklik Yasa Önerisi oybirliğiyle geçti, gözler yeni sürece çevrildi.
Seçime az bir süre kala İdari, Sağlık ve Kamu İşleri Komitesi’nden Meclis’e sevk edilen yasa önerisinin YASALLAŞMASININ kapısı da aralandı.
Öneri’nin hayata geçmesi halinde ilk nazarda yaklaşık 300 polisin bu yasadan yararlanması bekleniyor.

Pazartesi Meclis’te, sonrasında Akıncı’ya gönderilecek…

Oybirliği ile İdari, Kamu ve Sağlık İsleri Komitesi’nden geçen Yasa Önerisi, Pazartesi günkü Meclis Genel Kurulu’nun gündemine gelecek.
Öneri, Meclis’ten geçmesi halinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderilecek.
Akıncı’nın öneriyi ‘Anayasa’ya aykırılık’ olup olmadığı ile ilgili görüş alması için Başsavcılığa göndermesi de bekleniyor.

70-90 MİLYON TL EK MALİYET!... Yapılan düzenlemeler, polis mensuplarını memnun ederken, önerinin yasallaşması ciddi mali külfeti de beraberinde getirecek. Yüzlerce polisi ilgilendiren önerinin yasallaşmasının 2018 yılı bütçesine 70 ila 90 milyon TL’lik ekstra maliyet olarak yansıyacağı, bununla birlikte personel eksikliğini de gündeme getireceği de konuşuluyor

Maliyeti ağır olacak!

Yapılan düzenlemeler, polis mensuplarını memnun ederken, önerinin yasallaşması ciddi mali külfeti de beraberinde getirecek.
Şu andaki yasaya göre emekli olmasına rağmen, emekli maaşı alabilmek için bekleyen polislere GERİYE DÖNÜK ÖDEME YAPILMAYACAK.
Ancak, önerinin yasallaştığı gün itibariyle ödemeler başlayacak.
Yüzlerce polisi kapsayacak yasanın 2018 yılı bütçesine 70 ila 90 milyon TL’lik ekstra maliyet olarak yansıyacağı da konuşuluyor.

 İLK NAZARDA 300, SAYI DAHA DA ARTACAK… Meclis’e sevk edilen yasa önerisinin hayata geçmesi halinde ilk nazarda 1987 ila 2008 yılları arasında mesleğe giren 300 polisi kapsaması bekleniyor,  bu sayının emekli olmasına rağmen, emeklilik maaşı alamayan kişilerin de eklenmesi ile ciddi şekilde artacağı da konuşuluyor.

1987 ila 2008 yılları arasındaki polisleri kapsayacak

Yasa önerisinin yasallaşması, 1987 ila 2008 yılları arasında mesleğe giren polisleri kapsayacak. 
İlk etapta yaklaşık 300 polis bu yasadan yararlanabilecek. Bu sayının emekli olmasına rağmen, emeklilik maaşı alamayan kişilerin de eklenmesi ile ciddi şekilde artacağı da düşünülüyor.

Personel eksikliği de gündeme gelecek…

Yalnızca mali külfet değil, hayata geçecek yasa ile personel eksikliği de Polis Örgütü’nün kapısını çalacak.
İlk nazarda 300 polisi kapsaması halinde, polise bir o kadar daha personel istihdam edilmesi gerekecek.

Yaşanan sıkıntı neydi?

Bilindiği üzere Polis Yasası kapsamında 25 fiili hizmet yılını dolduran polis mensupları, emekliliğe hak kazanıyordu ancak emeklilik yaşının 55 olması nedeniyle 10 yıl sonra emeklilik maaşını alabiliyordu.
Polisin de GKK’ya bağlı olmasına rağmen askeri personellerde Emeklilik Yasası’nın bu maddesi geçerlilik arz etmiyor, uygulanmıyordu.
Yapılan düzenleme ile söz konusu durum ortadan kaldırıldı, 25 filli hizmet yılı dolduran ve 45 yaşında olan polisler de emeklilik maaşı alabilecek.

 

 

 

Bu haber toplam 12927 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler