1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Yurtların öğrenci dışındaki kişilere de kiralandığı söylemi var”
“Yurtların öğrenci dışındaki kişilere de kiralandığı söylemi var”

“Yurtların öğrenci dışındaki kişilere de kiralandığı söylemi var”

Eski Maliye Bakanı Onur Köprülü Borman, ülkedeki yurtlarla ilgili önemli bir iddiada bulundu

A+A-

Eski Maliye Bakanı Onur Köprülü Borman, öğrenci yurtlarının, öğrenci olmayan kişilere de kiralandığı söylemleri olduğuna dikkat çekti. Konu ile ilgili Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket, iddiaların araştırılacağını söyledi.

Eski Maliye Bakanı Onur Köprülü Borman, ülke ekonomisindeki sorunlara dikkat çekerken, öğrenci yurtlarının sıradan şahıslara da kiralandığı söylemlerini gündeme taşıdı.

İddialar karşısında Eğitim ve Kültür Bakanı Müsteşarı Aytunç Şirket, konunun araştırılması gerektiğini, iddianın üzerine gidileceğini ifade etti.

Borman, Kalkınma Bankası’ndan alınan yurt kredilerinin, son yıllarda ucuz ve uzun vadeli bir şekilde ihtiyaç sınırı konmadan, plansız bir şekilde verildiğini belirtti.

Bunun devlet kaynaklarını israf ettiğini dile getiren Borman, boş kalan odaların öğrenci olmayan kişilere kiralandığı iddialarına dikkat çekti. Havadis gazetesindeki köşe yazısında denetimsizliğe vurgu yapan Borman, “Şimdiye kadar devlet kaynaklarından verilen kredilerle doyum noktasını aşan yurt kredi miktarları başka yararlı yatırımlara kanalize edilmelidir kanaatindeyim” diye yazdı.

 

Bu haber toplam 2276 defa okunmuştur