1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yine Zaroğlu yine olay...
Yine Zaroğlu yine olay...

Yine Zaroğlu yine olay...

Bir üniversite öğrencisi, Milletvekili Zaroğlu adına kiralanan araç ile seyir halinde iken trafik polisi tarafından durduruldu, sürücüye "sigortasız araç kullanmaktan" ceza kesildi. Zaroğlu olayı "aracım polis tarafından gasp edildi" diye yorumladı

A+A-

Milletvekili Bertan Zaroğlu bu kez polisle gerginlik yaşadı, “sahte beyan” iddiası gündeme damga vurdu.
Bir üniversite öğrencisinin, başkası adına kiralanan aracı “sigorta kapsamı dışında ve yetkisiz olarak” kullanırken polis tarafından durdurulması sonucu devreye giren milletvekili Bertan Zaroğlu suçu üstlendi.
“Sigortasız araç kullanmaktan” sürücüye ceza kesilirken, araca da el kondu.
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Milletvekili Bertan Zaroğlu, “aracım polis tarafından gasp edildi” diyerek, sosyal medyadan açıklama yaptı.
Milletvekili dokunulmazlığını öne süren Bertan Zaroğlu’nun “sahte beyanda” bulunduğu, polise, aracı kendisinin kullandığı yönünde bilgi verdiği öğrenildi.
Ancak, polisin elindeki kamera görüntülerinden, aracın başkası tarafından kullanıldığının ortaya çıktığı bildirildi.
YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bir diğer önemli iddia, polisin el koyduğu aracı kiralayan kişinin Türkiye’de olduğu, ancak daha sonra sigorta şirketi tarafından, kiralık aracın Bertan Zaroğlu adına kaydının yapıldığı yönünde oldu.
Yeniden Doğuş Partisi Milletvekili Bertan Zaraoğlu, daha önce “sahte yurttaşlık” iddiaları ile gündeme gelmiş, hiçbir çalışma izni olmadan, Bakanlar Kurulu kararı ile KKTC yurttaşlığına sahip olarak, seçimlere katılmış ve milletvekili seçilmişti.

Basın Subaylığı: Aracı başkası kullanıyordu
YENİDÜZEN’e bilgi veren Polis Basın Subaylığı,  ZMB 421 plakalı kiralık aracının Bertan Zaroğlu adına Alcars İmport Eksport Limited'ten kiralandığını, bu aracı kullanma yetkisinin sadece Zaroğlu’nda olduğunu belirtti.
Sigortanın aracı kullanan kişiyi kapsamadığını kaydeden Polis Basın Subaylığı, “yasal olarak söz konusu şahıs o aracı kullanamaz. Bu nedenle ceza kesildi” dedi. 


 

Facebook'tan canlı yayın yaptı: "Aracım gasp edildi"

Öğle saatlerinde sosyal medyada canlı yayına girerek açıklama yapan YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu, milletvekili kimliğime rağmen, aracının polis tarafından gasp edildiğini iddia etti. 

Zaroğlu, dün öğle saatlerinde YDÜ yakınlarında trafik kontrolü yapan polislerin ZMB 421 plakalı kiralık aracının anahtarını aldığını, sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınla duyurdu.

 

Polis: "Şahıs evrak ibraz edemedi"

YENİDÜZEN’e bilgi veren Polis Basın Subaylığı şunları söyledi:

"Söz konusu araç trafik ekipleri tarafından durduruldu. Aracı kullanan YDÜ'de öğrenim gören bir öğrenciydi. Polis evrak ibraz etmesini istedi, ancak bu şahıs evrak ibraz edemedi. Evrak ibraz edilene kadar polis araca el koydu. Daha önce sayın vekil olay yerine gelerek, aracın kendisine ait olduğunu söyledi, kendisi adına ilgili şirketten kiralandığını söyledi. Evrak ibraz edilene kadar Sayın vekilin sosyal medyada yayınları oldu. Daha sonra evrak ibrazı yapıldı. Böylelikle aracın sözleşmesinin sayın vekil adına olduğu görüldü. Tabii ki sürücüye ceza kesildi, sigorta kapsamı dışında araç kullanmaktan… Aracın seyrüseferi ya da muayene konusunda yasadışı bir durumu yoktur. İlk etapta araç sürücüsü evrak ibraz edemediği için araca el konuldu. Daha sonra belge ibraz edilince de olay yerine gelen Zaroğlu'na araç teslim edildi"

 

“Dokunulmazlığıma rağmen aracıma el koydular”

Aracın trafikte polis ekipleri tarafından durdurulduğu sıralarda “Polis, üstünden böyle emir aldığını söylüyor. Araç benim adıma kayıtlı olmasına rağmen YDÜ önünde aracın üzerinden anahtarı aldılar. İstememe rağmen, anahtarımı teslim etmiyorlar” diyen Zaroğlu, PGM Müdürü Süleyman Manavaoğlu’na ulaşmak istediğini belirti.

Zaroğlu, polise neden milletvekilinin aracını durduğunu sorduğunu da ifade ederek şöyle devam etti:  "Milletvekilinin dokunulmazlığına rağmen aracıma el koydular. Milletvekili olduğumu söylememe rağmen anahtarımı teslim etmiyorlar. Yolun ortasında aracımın bana teslim etmesini bekliyorum. Olaya müdahale etmiyorum. Bu bir skandaldır"

 

Zaroğlu, YENİDÜZEN’e konuştu: “Şikayetçi olacağım”

Olayın ardından YENİDÜZEN’e konuşan Bertan Zaroğlu şunları aktardı; "Araç benim adıma kayıtlı. Bile bile bunu yapıyorlar. Beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Aracı ben kullanmıyordum. Aracı süren kişinin adı kayıtlı değil diye ceza kesmek istediler. Anahtarı almak istedim. Polis bana talimat aldığını söyledi. 13’ünde aracı kiraladım. 1.5 saat sonra anahtarı teslim ettiler. Radar tutuyorlar ikaz yok. Bu yapılmaz. Evraklarla ilgili eksiklik yok. PGM'ye gidiyorum. Şikâyetçi olacağım. Ayıptır. Bu kadar mı faşist zihniyetler var ülkede? Polisleri beni durdukları için tebrik ettiler."

zz-005.jpg

 

Fotoğraflar: Ayşe GÜLER

 

 

 

Bu haber toplam 13669 defa okunmuştur
İlgili Haberler