1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zaroğlu’ndan ‘hodri meydan’ “Aksi ispatlanırsa, vekillikten istifa edeceğim”
Zaroğlu’ndan ‘hodri meydan’ “Aksi ispatlanırsa, vekillikten istifa edeceğim”

Zaroğlu’ndan ‘hodri meydan’ “Aksi ispatlanırsa, vekillikten istifa edeceğim”

Zaroğlu, “YDP olarak, hodri meydan diyorum. Bu dokunulmazlıkları kaldıralım da kimin arkasından neler çıkacak”

A+A-

YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu, dün yaşanılan tatsız olayın akabinde olayın çarpıtıldığını belirtti, Bilişim Yasası eksikliği için sosyal medyada bir takım söylemlerde bulunulduğunu savundu.

Dün yaşanan olayla ilgili basında ‘yalan haber’ yapıldığını savunan Zaroğlu, 4 gazetenin manşetini Meclis kürsüsünden gösterdi.

Zaroğlu, “YDP olarak, hodri meydan diyorum. Bu dokunulmazlıkları kaldıralım da kimin arkasından neler çıkacak” şeklinde konuştu.

Aracın 13 Nisan tarihinde kendisi tarafından kiralandığını, bu konuda kamera görüntüleri olduğunu savunan Zaroğlu, "kiralamaya yönelik belgeleri" Meclis kürsüsünden gösterdi, aksi halde vekillikten istifa edeceği iddia etti. 

Milletvekillerinin konuyu olduğu gibi değil, farklı şekilde gündeme getirildiğini ifade eden Zaroğlu, “KKTC’de kronikleşen sorunu vardır. Halkın bize görev vererek, göndere sebebi de budur. Burada bu kadar boş bir konuşmanın gündeme gelmesinden utanıyorum” dedi.

Trafik suçu ile ilgili uygulanan cezaya itirazı olmadığını belirten Zaroğlu, “Oradaki mesele, benim adıma kayıtlı aracın anahtarının bana verilmemesiydi” dedi.

Zaroğlu, “polis memuru Bertan Zaroğlu’nu değil, bir milletvekilini rencide etmeye çalıştı” diyerek, dokunulmazlığın arkasına saklanmanın onurlu bir davranış olmadığını söyledi.

Zaroğlu’dan Denktaş’a ‘yolsuzluk’ suçlaması

Yolsuzluk dosyalarına da değinen Zaroğlu, bu konuda getirdiği belgeleri okudu, hükümeti eleştirdi.

Zaroğlu, KKTC tarihinde en büyük yolsuzluklara bir bakanın imza attığını öne sürerek, bundan böyle kendisine “rantiye bakan” olarak hitap edeceğini söyledi.

Yolsuzluklar hakkında milletvekillerine bazı belgeler okuyarak, örnekler veren Zaroğlu, bu kişinin yolsuzlukların üzerine gidileceğini söyleyen hükümetin ortaklarından Serdar Denktaş olduğunu savundu.

“Hükümet ortakları, var olma sebeplerini bu bakana borçlu olduklarını bildikleri için onun yaptığı bu tarz olayları görmezden geliyor” diyen Zaroğlu, Maliye Bakanı Denktaş’ın yolsuzlukla ilgili ‘sınırsız icraatı’ bulunduğunu öne sürdü.

Zaroğlu, “yolsuzlukları yanlarına bırakılmayacağız, hesap soracağız” dedi

 

Akansoy’dan Arıklı’ya: “Terbiyesiz sensin”

Yerinden söz alan, CTP Milletvekili Asım Akansoy ise bir sürü iddia ve itham ortaya koyduğunu söyledi, üslubunun çalışma düzenini bozduğunu dile getirdi

Akansoy, Cesaretiniz varsa, önce mahkemeye götürün sonra Meclis’e getirin” dedi, Zaroğlu’nun kamuyu ve toplumu gerdiğini kaydetti.

Akansoy, Zaroğlu’nun sosyal medyada yaptığı paylaşımı da göstererek, eleştirilerde bulundu.

Bu sırada sesler yükseldi, YDP Genel Başkanı Arıklı ise Akansoy’a hitaben ‘terbiyesiz’ dedi.

Akansoy, “Terbiyesiz sensin. Haddini bil, burası dingonun ahırı değil derdin çatışma” şeklinde konuştu.

 

Uluçay, vekilleri uyardı…

Bu sırada Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, milletvekilleri uyardı.

Kürsüden kısa bir açıklama yapan Zaroğlu, Akansoy’un bahsettiği paylaşıma değinerek, bu tür hesapların sahte facebook hesabı üzerinden yapılabileceğini, bu üslubun doğru olmadığını kaydetti.

 

Bu haber toplam 4810 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler