1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yaşar Akdoğan suçlu bulundu: "Öldürdü"
Yaşar Akdoğan suçlu bulundu: "Öldürdü"

Yaşar Akdoğan suçlu bulundu: "Öldürdü"

Akile Nacisoy Akdoğan'ı öldürmekle suçlanan eşi Yaşar Akdoğan mahkemece "adam öldürmekten" suçlu bulundu. Karar Cuma açıklanacak.

A+A-

Devrim DEMİR

Girne’de 2016 yılında evinin balkonundan atladığı öne sürülen Akile Nacisoy Akdoğan’un “cinayete kurban gittiğine” karar verildi.
Mahkeme, Akile Nacisoy’un eşi Yaşar Akdoğan tarafından “balkondan atılarak öldürüldüğü” sonucuna vardı.

Çiftin küçük kızı 11 yaşındaki T.A.’nın olaydan 7 ay sonra polise verdiği ifade doğrultusunda 2017 yılı Ağustos ayında Yaşar Akdoğan katil zanlısı olarak tutuklanmıştı.

Akile Nacisoy Akdoğan’ın ölümü ile ilgili hükümsüz tutuklu olarak yargılanan Yaşar Akdoğan eşini öldürmekten suçlu bulundu.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2017 yılından bu yana ‘Adam öldürme’ başta olmak üzere, ‘ Ciddi darp’ ve ‘Tehdit’ suçlarından yargılanan Yaşar Akdoğan, aleyhine getirilen suçlamaları kabul etmemiş duruşma yapılmıştı.

Konu davada İddia makamı 18, müdafaa ise 5 tanık dinletmiş mahkemeye 63 emare sunulmuştu.

Davaya bakan dönemin mahkeme başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer huzurunda görüşülen davada, İddia makamı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve sanık avukatı Boysan Boyra hazır bulundu.

Uzun soluklu davada, Kasım ayında yeni bir karar üreten Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, evde yeniden keşif yapmış davanın 9. Tanığı Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz, yeniden mahkemede şahadet vermişti.

Dün açıklanan mahkûmiyet kararı öncesi, polis mahkeme avlusu ve salonda geniş güvenlik önlemi aldı.

Mahkemede hem Akile Nacisoy Akdoğan’ın hem de Yaşar Akdoğan’ın ailesi davanın kararını dinledi.

Adli Tıp Uzmanının şahadeti cinayeti ispatladı

Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, mahkûmiyet kararında özellikle davanın dokuzuncu tanığı Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz’in şahadetine dikkati çekti.

Aksun, çok titiz inceledikleri davada Doktor İdris Deniz’in Aralık ayında verdiği şahadetini değerlendirdiklerinde Akile Akdoğan’ın şuurunun kapalı vaziyette balkondan eşi tarafından atıldığına bulgu yaptıklarını, düşerken kadının şuurunun kapalı olduğu ifadelerinin mahkeme tarafından itibar edilen bir şahadet olduğuna vurgu yaptı.

Şuuru kapalı bir şekilde balkondan atıldı

Akile Nacisoy Akdoğan’ın evde tartıştığı eşi tarafından öldürülmeden önce dövüldüğünü, şuuru kapalı bir şekilde balkondan atıldığına bulgu yaptıklarını kaydeden Aksun, sanığın eşinin olay günü alkol aldığı iddiasının ise tamamen kurgu olduğuna bulgu yaptıklarını belirtti.

Aksun: “Sanığın ifadesi kurgu üzerineydi”

Aksun, sanık Yaşar Akdoğan’ın polise 2016 yılında verdiği ilk ifade ve daha sonraki ifadeleri ile tanık V.E. arasında geçen konuşmalarında büyük çelişki olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Sanığın olayın meydana geldiği gün önce ambulansı ardından da polisi aradığı yönünde verdiği ifadesinde ambulansı aramadığını tespit ettiklerini kaydeden Aksun, sanık Yaşar Akdoğan’ın verdiği şahadetle adaleti yanıltmaya çalıştığını söyledi.

Aksun: “Küçük T.A. annesi ve babası arasında sıkıştı”

18 yaşından küçük bir çocuğun mahkemede ifade verip veremeyeceği hususunu yasa çerçevesinde değinen Aksun, küçük T.A.’nın mahkemeye çıktığı zaman yeminin niteliğini anladığı konusunda mahkemeyi tatmin ettiğini ve şahadet vermesinde sakınca olmadığına kanaat getirdiklerini söyledi.

Aksun, olayın hemen ardından T.A.’nın 3 kez polise ifade verdiğini, olaydan 7 ay sonra 2 ayrı ifade daha verdiğini kaydederek, T.A.’nın annesi ve babası ararsında sıkışarak çelişkili ifadeler verdiğine bulgu yaptıklarını belirtti.

Aksun: Bu olayın görgü tanığı yok”

Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, sanık Yaşar Akdoğan’ın eşi Akile Nacisoy Akdoğan’ı iş arkadaşından kıskandığını, telefon dökümlerini alarak olayda ismi geçen Ç.S., isimli şahısla olaydan önce kavga ettiğini, tüm olguları titizlikle inceledikten sonra sanık Yaşar Akdoğan’ı suçlu bulduklarını kaydetti.

Bu olayın görgü tanığı da olmadığına vurgu yapan Aksun, çevre şahadetinin mahkemede büyük önem arz ettiğini özellikle Adli Tıp Uzmanı ve tanık V.E.’nin şahadetine itibar ettiklerini ifade etti.

Mahkeme ‘katil’ olduğuna bulgu yaptı

Aksun, tüm şahadet değerlendirildiğinde Akile Nacisoy Akdoğan’ın eşi Yaşar Akdoğan tarafından dövülüp bayıldıktan sonra şuuru kapalı bir şekilde sanık tarafından balkondan atıldığına bulgu yapıldığını ve Yaşar Akdoğan’ın ‘Cinayet’ suçundan suçlu bulunarak mahkûm edildiğini açıkladı.

Boyra süre istedi

Mahkûmiyet kararının açıklanmasının ardından, İddia Makamı ‘Cinayet’ suçunu ispat ederken, savunma avukatı Boysan Boyra, mahkemeden hafifletici sebepler sunmak için süre talebinde bulundu.

Dava, 15 Mart Cuma günü saat 14.00’e ertelendi.

kardes.jpg

Karar sonrası aileler arasında gerginlik yaşandı.

mm-066.jpg

Akile Nacisoy ve  Yaşar Akdoğan'ın aileleri karar için mahkemeye geldi, Polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 10007 defa okunmuştur
İlgili Haberler