1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KIZI KONUŞTU: BABAYA ‘CİNAYET’ SUÇLAMASI
KIZI KONUŞTU: BABAYA ‘CİNAYET’ SUÇLAMASI

KIZI KONUŞTU: BABAYA ‘CİNAYET’ SUÇLAMASI

Girne’de 30 Aralık 2016 tarihinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Akile Nacisoy’un ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma, kızının 8 ay sonra verdiği ifade sonrasında yeniden açıldı.

A+A-

Ayşe GÜLER
 

Girne’de 30 Aralık 2016 tarihinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Akile Nacisoy’un ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma, kızının 8 ay sonra verdiği ifade sonrasında yeniden açıldı.

Şüpheli ölümle ilgili önceki gün gözaltına alınan zanlı eş Yaşar Akdoğan dün öğle saatlerine Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, aleyhinde 2 gün tutukluluk emri alındı.

Polis, zanlının kızının 25 Temmuz tarihinde ‘Annem atlamadı, babam tarafından aşağıya atıldı’ şeklinde ifade verdiğini açıkladı.

Olayla ilgili zanlının cep telefonunda psikologu ile yaptığı görüşmelerin tespit edildiğini aktaran polis, bu görüşmelerin birinde de ‘Ben bu durumdan sıkıldım, artık her şeyimi toparlayıp yurt dışına gideceğim’ mesajının atıldığını kaydetti.

Zanlının telefonun inceleneceğini belirten polis, soruşturma kapsamında 5 kişiden daha ifade alınacağını söyledi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirilen, duruşma sonrasında da mahkeme bahçesinden aynı şekilde çıkartılan Akdoğan’a Akile Nacisoy'un ailesi ve yakınları tepki gösterdi.

Nacisoy’un öfkeli ailesi ve yakınları, Akdoğan’a mahkeme koridorlarında ‘katil’ diye bağırdı.

Hatırlanacağı üzere Akile Nacisoy Akdoğan’ın ölümü kayıtlara ‘yüksekten düşmeye’ bağlı ölüm olarak geçmiş, Vakıflar Bankası çalışanı, 2 çocuk annesi Akdoğan’ın ailesi ise bu ölümün ‘intihar deyip’ geçilmemesini, polisin derin çaplı soruşturma yürütmesini istemişti. 

 

Gözügüzel, şahadet verdi…

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazan Aksun huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara, Müfettiş Eren Gözügüzel’i mahkemede tanık olarak dinletti.

Müfettiş Gözügüzel, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

 

Kızının itirafı 25 Temmuz’da…

30 Aralık 2016 tarihinde Girne’de sakin Akile Nacisoy’un evinin balkonundan kendisini attığının öğrenildiğini ve bu yönde soruşturmanın başladığını dile getiren Gözügüzel, zanlı Yaşar Akdoğan’a da ‘teknik darp ve şiddet tehdidi’ meselesinden dava okunduğunu söyledi.

Gözügüzel, zanlının kızının 25 Temmuz 2017 tarihinde polise geldiğini belirterek, olay günü annesinin aşağıya atlamadığını, babası tarafından balkondan atıldığına dair beyanda bulunduğunu aktardı.

Çocuk Psikolojisi Uzmanı Ayşe Zeki ile zanlının kızının defaten görüştüğünü dile getiren Gözügüzel,

doktor huzurunda çocuktan ifade alındığını bu yöndeki sürecin devam ettiğini ve Yaşar Akdoğan’ın da 8 Ağustos 2017 tarihinde mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti.


En önemli tanık zanlının kızı…

Gözügüzel, zanlının kendisini itham etmeyecek şekilde ifadeler verdiğini söyleyerek, Akdoğan ile ilgili yürütülen soruşturmanın değişme ihtimalinin bulunduğunu aktardı.

Soruşturma kapsamında en önemli tanığın zanlının kızı olduğunu belirten Gözügüzel, bu nedenle Akdoğan’ın kızına müdahale etme olasılığının bulunduğunu kaydetti.

Gözügüzel, zanlının kızının verdiği ifade sonrasında dosyanın yeniden canlandığına vurgu yaptı.

 

“Zanlının psikologu ile yaptığı görüşmeler tespit edildi”

Zanlının kızının 4 gün üst üste doktor kontrolüne götürüldüğüne yönelik bilgiyi de paylaşan Gözügüzel, yeni gelişmelere göre de ifade temin edildiğini dile getirdi.

Gözügüzel, yapılan incelemede zanlının telefonunda psikologu ile yaptığı görüşmenin tespit edildiğini ve cep telefonunun incelemeye gönderileceğini aktardı.

 

 ‘Teknik darp ve şiddet tehdidi’ davalarıyla ilgili dosya, Başsavcılıkta…

Tahkikat kapsamında 5 kişiden daha ifade alınacağını dile getiren Gözügüzel, alınan ifadelerin ise teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini belirtti.

Gözügüzel, olay sonrası zanlı aleyhinde okunan ‘teknik darp ve şiddet tehdidi’ davalarıyla ilgili dosyanın tamamlanarak, Başsavcılığa gönderildiğini ifade etti.

Olayla ilgili henüz Türkiye’den beklenen raporların gelmediğine değinen Gözügüzel, bu raporların beklendiğini söyledi.

Gözügüzel, soruşturmanın yeni başladığına değinerek,  Akdoğan’ın 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.


Zanlının Avukatı Boysan Boyra:

“Zanlının kaçma ihtimali yok”

Zanlının Avukatı Boysan Boyra ise zanlının tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Boyra, olayın 8 ay önce yaşandığına, bu süre içerisinde zanlının 3 kez yurt dışına çıktığını ve kaçma ihtimalinin bulunmadığını savundu.

Avukat Boyra’nın zanlının kızından olay günü ifade alınıp alınmadığına yönelik soruya cevaben Müfettiş Gözügüzel, “O gün zanlının kızından ifade almıştık. Zanlının kızı kavga sesleri duyduğunu söylemiş, şu anki beyanı yapmamıştı. 8 ay sonra farklı beyanda bulunmadı, ifadedeki eksik olan kısım tamamlandı” dedi.

Zanlının geçtiğimiz hafta Cumartesi günü kızı ve oğluyla bir otelde vakit geçirdiğini ifade eden Boyra, kızına müdahale etme durumunun olmadığını iddia etti.

 

Zanlıdan psikologuna: “Ben bu durumdan sıkıldım, artık her şeyimi toparlayıp yurt dışına gideceğim” mesajı…

Müfettiş Muavini Gözügüzel ise zanlının telefonunda psikologuna gönderdiği, ‘Ben bu durumdan sıkıldım, artık her şeyimi toparlayıp yurt dışına gideceğim’ mesajı attığını aktardı.

Gözügüzel ayrıca her iki tarafa da geçtiğimiz Cumartesi günü ‘darp’ davasının okunduğuna yönelik bilgiyi paylaşarak, olaydaki ana tanık olan kızına olayla ilgili ‘öyle değil de böyle oldu’ şeklinde söylendiğini, yani müdahalede bulunduğunu kaydetti.

Bunun üzerine Avukat Boyra ise olay sonrasında hayatını kaybeden Akile Akdoğan’ın başka biriyle ilişkisi olduğunu iddia ederek, “Akile hanım, başka bir şahsa ‘ölmek istiyorum’ şeklinde mesaj attı” dedi.


2 gün tutukluluk…

Mahkeme aktarılan olgular ışığında Yargıç Hazan Aksun, kararı açıklamak üzere duruşmaya 1 saat ara verdi.

Aksun, aranın ardından zanlı aleyhindeki soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 2 gün süreyle poliste kalmasına emir verdi.

 

Duruşma sonrasında da tepki…

Olay sonrası hayatını kaybeden Akile Nacisoy Akdoğan’ın ailesi ve yakınları güvenlik nedeniyle duruşma sona ermeden mahkeme avlusundan dışarıya çıkartıldı.

Bu sırada mahkeme salonundan polis aracına bindirilen zanlıya, Akdoğan’ın ailesi tepki gösterdi.

Polis, aile yakınlarını güçlükle sakinleştirdi.


Akile Nacisoy’un avukatı Mine Atlı:

“Elimizden gelen tek şey adalet talebinde bulunmak...”

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Akile Nacisoy’un avukatı Mine Atlı, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Atlı, Nacisoy ile ilgili soruşturmanın ‘adam öldürme’ yönünde değiştiğini söyledi, olayla ilgili etkin bir tahkikat yürütülmesini istedi.

“Olay ile ilgili bilgisi olan herhangi biri varsa ya şimdi polise konuşmasını ya da hiçbir zaman yorum yapmamasını öneririm” diyen Atlı, “ Mahkeme, önündeki tüm emareler ışığında olayın cinayet olup olmadığına karar verecektir” şeklinde konuştu.

Atlı, elinden gelen tek şeyin adalet talebinde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Atlı şunları söyledi: “Akile'nin ölümünün ardından Akile'nin ailesi sadece gerçek ölüm sebebinin ortaya çıkması için etkin bir soruşturma ve tahkikat istemişti. Ölüm sabahı Akile'nin 'imdat' ve 'yeter' diye attığı çığlık seslerini tüm komsular teyit etse de, polis ilk günden itibaren 'intihar dışında bir şüphemiz yok' diye bize ifade etmiş tahkikatı intihar gibi yürütmüştü. Bugün polis alınan yeni deliller ışığında 'adam öldürme' yönünde tahkikat yürüttüğünü ifade etmiştir. Umarım etkin bir tahkikat yürütülür. Olay ile ilgili bilgisi olan herhangi biri varsa ya şimdi polise konuşmasını ya da hiçbir zaman yorum yapmamasını öneririm. Mahkeme, önündeki tüm emareler ışığında olayın cinayet olup olmadığına karar verecektir.

Bu arada, etkin soruşturma talep etmek adalet için bildiğim, anladığım tek yoldur. Bunu vicdansızlık olarak adlandırmak nasıl bir hukukçuluktur anlamakta zorlanıyorum. Son sözleri arasında 'imdat' diye haykıran, su an aramızda olmayan 2 çocuk annesi var... Keşke o an orda olup o kapıyı kırarak içeriye girebilseydim... Değildim. Şimdi ise elimizden gelen tek şey adalet talebinde bulunmak...”

Bu haber toplam 15846 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler