1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yağışlar sürüyor, altyapı dökülüyor
Yağışlar sürüyor, altyapı dökülüyor

Yağışlar sürüyor, altyapı dökülüyor

Şiddetli yağış bugün de etkisini gösteriyor. Girne Bölgesi'nde de devam eden yağış nedeniyle yağmur suları Girne Çevre Yolu'na taşıyor...

A+A-

01:00

Kalkanlı - Kılıçarslan ve Kalkanlı - Tepebaşı yolları, yolda meydana gelen tahribat nedeniyle trafiğe kapatıldı. 

Açıklamayı İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars sosyal medyadan yaptı. Baybars, "PGM Trafik Şubesi gerekli tedbirleri alıyor. Yol kullanılamaz durumda olduğundan sürücülerin o bölgeyi kullanmaması ve dikkatli olması gerekmektedir ." dedi.


23:05

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre Lefkoşa- Girne Anayolu üzerinde su seviyesi yeniden yükseldiğinden dolayı Gönyeli Çemberi ile Boğaz kavşağı arasında kalan kısım yeniden trafik akışına kapatılmıştır.

Ulaşım Gönyeli- Boğazköy yolundan sağlanmaktadır. Boğazköy kavşağı ile St Hilarion kavşağı arasında şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesi azalmıştır. Zorunlu kalmadıkça sürücülerin trafiğe çıkmamaları rica olunur.

Ayrıca Güzelyurt – Kalkanlı yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı.


22:29

Güzelyurt- Kalkanlı Anayolunun ODTÜ Çemberi ile Lara Restoran arasında kalan bölümü su altında kaldığından trafiğe kapatıldı.


22:07

Bellapais ışıkları ile Doğanköy girişi arası trafiğe kapatıldı

Girne Belediyesi’nden alınan bilgiye göre şiddetli yağış nedeniyle Bellapais ışıkları ile Doğanköy girişi arası (Kurtuluş Caddesi) trafiğe kapatıldı.

Ozanköy istikametinden gelen sürücülerin Şht Hasan Cafer İlkokulu önünden Çağra çemberine giden yolu kullanmaları gerekiyor.

Belediye,Doğanköy girişi ile Altınkaya otel arasında yolda yoğun su akışı olduğundan sürücülerin dikkat etmesi konusunda uyardı.


21:21

Girne’deki Vuni Palace Otel,sel suları altında kaldı.


21:04

Dikmen-YDÜ çemberi arasındaki yol trafiğe kapatıldı

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre Dikmen-YDÜ çemberi arasındaki yol trafiğe kapatıldı. Dikmen’de dağdan gelen sudan dolayı bazı araçlar şu altında.


SAAT: 20:50

Lefkoşa - Girne Anayolu yeniden trafiğe açıldı. Sel sularının sürüklediği çamur ve dal parçaları yolda tehlike arz etmektedir. Sürücülerin yavaş ve dikkatli seyretmeleri önemle rica olunur. Ayrıca Dikmen - YDÜ çemberi arasındaki yol trafiğe kapatıldı. Dikmen'de dağdan gelen sudan dolayı bazı araçlar su altında.


SAAT: 20:30

Dipkarpaz’a elektrik verilemiyor

Kıb-Tek’den yapılan duyuruya göre orta gerilim elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle Saat 19:48’den itibaren; Dipkarpaz köyü, Zaferburnu, Dipkarpaz köyü ile Zaferburnu arasında kalan tesisler, Dipkarpaz köyü ağıllar bölgesi ve Marina’ya elektrik verilemiyor.

Arızanın tespiti ve giderilmesi için çalışma başlatılmıştır. BRT


SAAT: 20:14

Dikmen’de araçlar mahsur kaldı

Aşırı yağışlar Dikmen’de bazı araçların mahsur kalmasına sebep oldu. BRT muhabirinin edindiği bilgiye göre Sivil Savunma ara kurtarma ekipleri Dikmek mevkinde mahsur kalan araçları kurtarmak için yola çıktı.Araçlarda vatandaşların da bulunduğu belirtiliyor.


SAAT 19:46

Afet ve Acil Durum Yönetim Komitesi: Tüm birimler hazır

Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi 05 Aralık 2018’de saat 16.00’da yaptığı toplantıda aşağıdaki kararları aldı.

A.KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi, ilçelerdeki afet ve acil durum yönetimi merkezlerini aktif hale geçirerek ilçelerde olması muhtemel sel-su baskınlarına karşı oluşabilecek riskleri, alınacak önlemleri etüt ederek tüm birimlerin hazır halde tutulması emrini vermiştir.

B. Komite bunun yanında, 07 Aralık 2018 Cuma gününe kadar Perşembe günü artması beklenen yoğun yağışlar nedeniyle özellikle daha önce su baskınına maruz kalmış bölgelerdeki halkımıza yönelik aşağıdaki uyarılarda bulunmuştur.

1-Halkımızın araçlarını daha güvenli bölgelere park etmeleri,

2-Muhtemel sel-su baskınına karşı evlerindeki değerli eşya ve evraklarının selden etkilenmemesi için gerekli önlemleri almaları,

3-Ev ve bahçelerine su girişlerini engelleyici tedbirler almaları,

4-Bahçe ve arazilerinde bulunan ve sel-su baskınından etkilenebilecek, sürüklenebilecek evcil hayvan ile su deposu, gaz tüpü gibi eşyaların güvenli bölgelere taşımaları veya sabitlemeleri,

5-Sel-su baskını olması halinde evlerinde elektrikli cihaz kullanmamaları, elektrik şalterlerini derhal kapatmaları,

6-Zorunlu olmadıkça evlerinden ayrılmamaları, gerekmedikçe trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkmaları halinde araçları ile risk teşkil edebilecek su veya çamur birikintilerine girmemeleri,

7-Dışarıda devrilmiş enerji nakil hatlarında elektrik varmış gibi hareket etmeleri,

8-Acil yardımlar için ALO 155 İtfaiye, 101 Sivil Savunma ve 112 Sağlık numaralarını derhal aramalarını, 9-Sel-su baskını ile ilgili acil yardım ekiplerinin uyarı, yönlendirme ve talimatlarına uymaları, gerektiğinde işbirliği yapmalarının büyük önem arzettiği değerlendirilmektedir.


SAAT 19:29

Polis Lefkoşa Girne anayolunda mahsur kalan araçlar kurtarılıyor. Polis'in yaptığı açıklama şöyle:

Lefkoşa- Girne Anayolu üzerinde mahsur kalan araçlar itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin müdahalesi ile kurtarılıyor. Yağışlar nedeniyle bir çok yola küçük taşlar ve çamur akıntısı oluşmuştur. Anayollarda yer yer toprak ve taş kayması meydana gelmiştir. Girne - Esentepe Anayolu arası Acapulco Otel civarı dağdan gelen çamurlu su nedeniyle tehlike arz etmektedir. Yine, Kalecik - Çayırova arasında kalan yol taşkın nedeniyle su altında kaldı. Sürücülerin yavaş ve dikkatli seyretmeleri önemle rica olunur.


SAAT: 18:07

Lefkoşa- Girne Anayolu üzerinde Olbia sitesi civarında su taşkınları sonucu yol su altında kıldığından trafik Boğazköy-Gönyeli yolundan sağlanmaktadır. Yine dağdan gelen sudan dolayi Boğazköy-Dikmen yolu taş ocakları bölgesi şu altında kalmıştır. Sürücülerin bu yolu kullanmamaları önemle rica olunur.

LEFKOŞA-GİRNE ANAYOLUNDA SU TAŞKINI

girne-004.jpg

girnee.jpg


SAAT: 17.20

Şiddetli yağış Girne - Lefkoşa Anayolu üzerinde sürücüleri olumsuz etkiliyor. Polis, rüzgarın etkisiyle şiddetini artıran yağış nedeniyle ciklos bölgesinde görüş mesafesi yer yer bir metreye kadar düştüğünü duyurdu. Sürücülerin yolda yavaş ve dikkatli olmaları istendi.


Şiddetli yağış bugün de etkisini gösteriyor. Girne Bölgesi'nde de devam eden yağış nedeiyle yağmur suları Girne Çevre Yolu'na taşıyor... Çevre Yolu üzerindeki Girne Eziç Premier Retoran'ın bahçe duvarını delen yağmur suları, adeta bir şelale gibi yola dökülüyor.

Polis, şiddetli yağışın Karşıyaka-Lapta ve Alsancak bölgesinde etkili olduğunu bildirdi. Görüş mesafesinin yer yer bir metreye kadar düştüğünü açıklayan polis, sürücülerin yolda dikkatli olmalarını istedi.

ezic.jpg

gau-002.jpg

Girne Amerikan Üniversitesi yurt binası da yağışlardan nasibib aldı. Ekipler binaya su girmesin diye çalışıyor.

ppp-002.jpg

Kaya Palazzo Otel çalışanları ve belediye ekipleri yağışlara karşı güvenlik önlemi aldı.

YOLLARDA GÖRÜŞ MESAFESİ AZALDI

Polis Genel Müdürlüğü ayrıca, Tuzluca- Çayırova yolu ve Dörtyol -Geçitkale- Serdarlı bölgelerinde  şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesi azaldığını duyurdu. Yol içerisinde biriken yağmur sularının tehlike arz ettiğini bildiren polis, bu bölgelerde bulunan sürücülerin yolda yavaş ve dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı

pamuklu-mehmet-2.jpg

Mesarya ve Karpaz’da da etkili olan yağış nedeniyle birçok yeri su bastı. Pamuklu - Mehmetçik yolu birçok noktada sular altından kaldı.

pamuklu-mehmetcik.jpg

bafra-001.jpg

Bafra

kaya-001.jpg

Kaya Artemis personel lojmanlarında su baskınları oldu. Ekipler suları boşaltmak için çalışıyor

kaya-artemis.jpg

Foto Halil Hepşen


EN FAZLA YAĞIŞ SİPAHİ VE ZAFER BURNU

Bölgemizde dün sabah 08.00 ile bu sabah 08.00 saatleri arasında en fazla yağmur metrekareye 97 kg ile Sipahi ve Zafer Burnu’nda kaydedildi.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 24 saatlik sürede gerçekleşen yağışların yörelere göre dağılımı şöyle:
“Sipahi, Zafer Burnu 97 kg/m², Yenierenköy 61 kg/m², Geçitkale 52 kg/m², Mağusa 51 kg/m², Gönendere 40 kg/m², Mallıdağ 38 kg/m², Dipkarpaz 37 kg/m², Mehmetcik 35 kg/m², İskele 32 kg/m², Ziyamet  28 kg/m²,  Girne 27 kg/m²”
Diğer yörelerde ise 0,4 ile 25 kg/m² arası yağış kaydedildi.

 

Fotoğraflar Ayşe GÜLER

Bu haber toplam 9440 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler