1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "UBP Kurultay hesaplarının Kıb-Tek’in içerisine girmesine seyirci kalmayacağız"
"UBP Kurultay hesaplarının Kıb-Tek’in içerisine girmesine seyirci kalmayacağız"

"UBP Kurultay hesaplarının Kıb-Tek’in içerisine girmesine seyirci kalmayacağız"

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu, Kıb-Tek'te yapılan terfilerin UBP kurultayına yönelik gerçekleştiğini ifade ederek, söz konusu terfilerin "yasa dışı" olduğunu belirtti.

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda (Kıb-Tek) yapılan terfilerin UBP kurultayına yönelik gerçekleştiğini ifade ederek, söz konusu terfilerin "yasa dışı" olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tuğcu, Kıb-tek'te çalışma barışının bozulduğunu söyleyerek, EL-SEN olarak yaşananlara seyirci kalmayacaklarını ve her türlü yasal haklarını kullanacaklarını ifade etti. 

Tuğcu'nun açıklaması şöyle: 

"22 Ocak Pazartesi gecesi saat 18:00'de atanmış Başbakan Üstel'in kurultaya yönelik terfi listesi; Personel Şube Amirliği personelini kuruma çağırarak Genel Müdür odasına kapatılıp telefonlarına el konularak ,haberleşmenin sağlanmadığı ortamda, atanmış Başbakan Üstel’in kurultay terfi listesini onaylattırıp yürürlüğe koydurdu.

El-sen olarak, Toplu İş Sözleşmesinin ilgili maddesi ve terfi ilkeleri ihlal edilerek yapılan bu terfileri kabul etmemiz mümkün değildir. Toplu iş sözleşmesine göre terfi komisyonunun yazılı tavsiyesi yapılmadan onaylanması yasa dışıdır.

Gelişen olaylarda dün itibarı ile terfi tayinlerin açıklanmasından dolayı Kıb-Tek ‘in her bölümünde sıkıntılar, personel arasında huzursuzluklar ortaya çıktı. Çalışma barışının bozulduğu bu ortamda UBP siyasetinin kurumun içerisinde tüm iş kollarında huzursuzluk hat sayfaya ulaşmasına sebep oldu.

El-Sen  her zaman olduğu gibi toplu iş sözleşmesi kurallarını hiçe sayarak terfileri siyasi çıkar ve UBP Kurultay hesaplarının Kıb-Tek’in içerisine girmesine seyirci kalmayacak eğer yanlış kararlardan geri dönülmediği taktirde gerekli her türlü eylem ve yasal hakkımızı kullanacağımızı kamu oyuna saygı ile duyururuz."

Bu haber toplam 1302 defa okunmuştur
Etiketler : ,