1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Tüp Bebek Fiyatları
Tüp Bebek Fiyatları

Tüp Bebek Fiyatları

1978 yılında İngiltere’de ortaya çıkarılan bu tıbbi yöntem 1989 yılında da Türkiye’ye ulaşmıştır.

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Son yıllarda toplum arasında en çok konuşulan bir konu olan tüp bebek genellikle gebe kalamayan ya da tüm denemelere rağmen gebelik şansı olmayan kişiler için uygulanan tıbbi bir yöntemdir. Kesinlikle pozitif sonuç verir mantığı yürütülmeden gebelik şansını arttıran olarak da belirtebiliriz. Genellikle tüp bebek tedavisine başvuran kişilere üç seans hakkı tanınmaktadır. Ancak genellikle ilk denemede bu işlem tamamlanmış olur. 1978 yılında İngiltere’de ortaya çıkarılan bu tıbbi yöntem 1989 yılında da Türkiye’ye ulaşmıştır. Birçok anne-baba bu yöntemle çocuk sahibi olabilmektedir. Bahsi geçen yöntem ile gebe kalmak isteyen anne adayları bu yöntemin nasıl uygulandığı konusunda bir takım bilgileri araştırmak istemektedirler. Kısaca sizlere ne olduğunu anlatmak ve paylaşmak isteriz.

Baba adayının spermi ile anne adayının oosit yani yumurtanın laboratuvar ortamında birleştirilmesi ve embriyonun oluşturulduktan sonra anne rahmine yerleştirilmesi ile başarılı bir şekilde anne rahminde çocuğun gelişmesi işleminden sonra gebelik mümkün olmaktadır. Ancak tüp bebek yöntemi ile gebe kalmak isteyen anne adaylarının başarılı bir sonuç alabilmeleri için kesinlikle işin ehli kişilerden destek almaları gerekmektedir. Kendisini ispatlamış birçok tüp bebek doktorunun olduğunu varsayarsak bu konuda başarı şansınızı da arttırmış olursunuz.

Tüp bebek yöntemi ile normal gebelik karşılaştırıldığı zaman oran bazında normal gebeliğin %20,7 olması, tüp bebek yöntemi ile ise %40-45 oranlarında olduğunu söyleyebiliriz. Bu kapsamda tüp bebek ne kadar tercih edilmeli ya da ne kadar başarı oranı yüksek bunu sizler daha iyi bir şekilde analiz edebilirsiniz.

 Birçok kişi tüp bebek yöntemine başvursa da aslında bazen başarılı sonuçlar alamamaktadırlar. Bunun sebebini tıp kesinlikle açıklayamamaktadır. Yani neden başarılı olunmadığının aslında bir cevabı yoktur. Ancak bazı sebepler bunun tetikleyicisi olarak bilinmelidir. Bunlar; Anne adayının yaşının ilerlemiş olması, anne adayının yumurtalarının uyarılamaması, rahim iç duvarının gebelik için uygun olmaması, rahim içerisinde genetik ya da sonradan ortaya çıkmış faktörler, tüplerde sıvı toplanması ya da enfeksiyon, embriyonun rahimde tutunamaması gibi etkenleri sayabiliriz. Tüp bebek tedavisi en son tercih edilecek işlem olduğu için bunun kararını kesinlikle doktorların vereceğinin de altını çizmek gerekir. Ankara tüp bebek fiyatları için tıklayınız.

 

 

Bu haber toplam 1878 defa okunmuştur