1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Trafikte ağır vasıta denetimi yapıldı
Trafikte ağır vasıta denetimi yapıldı

Trafikte ağır vasıta denetimi yapıldı

Ağır vasıtaların Girne Semih Sancar Caddesi Doğu – Batı istikametinde 16.30 – 19.00 saatleri arasında seyir etmemelerini kapsayan yasanın yürürlüğe girmesi sonrasında ilk kez ağır vasıta denetimi dün yapıldı.

A+A-

Bakanlar Kurulu kararı ile 14 Aralık tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan ve ‘Ağır vasıtaların Girne Semih Sancar Caddesi Doğu – Batı istikametinde 16.30 – 19.00 saatleri arasında seyir etmemelerini’ kapsayan yasanın yürürlüğe girmesi sonrasında ilk denetim 19 Aralık Salı günü gerçekleşti.

Girne Polis Müdürlüğü Trafik ekipleri ve Girne Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri işbirliğinde gerçekleşen denetimler kapsamında 2 araca ceza yazıldı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre iki buçuk saati kapsayan ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde, Semih Sancar Caddesi trafik akışını rahatlatmak amacı ile yürürlüğe giren karar ile ilgili düzenli denetim yapılacağı kaydedildi.

Girne Belediyesi açıklamanın devamında, Yeni Liman ışıklarından belediye binasına kadar olan güzergahta ağır vasıtaların, saat 16.30 – 19.00 saatleri arasında trafiğe çıkmasının yasak olduğunu, kurala uymayan ağır vasıta (kamyon, tır, iş makinesi vb.) sürücülerine, bin 800 TL para cezası ve 15 ceza puanı işlem uygulanacağını belirtilerek denetimlerin sıklık ile devam edileceği konusunda uyardı.

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur