1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teknecik’te yarından itibaren süresiz greve gidiliyor
Teknecik’te yarından itibaren süresiz greve gidiliyor

Teknecik’te yarından itibaren süresiz greve gidiliyor

EL-SEN), elektrik üretiminin artık kamu ve emekçilerin güvenliğini tehlikeye attığını belirtti, yarın sabahtan itibaren süresiz grev ilan etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), elektrik üretiminin artık kamu ve emekçilerin güvenliğini tehlikeye attığını belirterek, sorun çözülene kadar, Teknecik Elektrik Santrali’nde yarın sabah 07.00 itibarıyla greve gideceğini duyurdu.

El-Sen Genel Başkanı Ahmet Tuğcu imzalı açıklamada, elektrik üretiminde yaşanan eksiklik ve arızaların yalnızca teknik bir sorun olmadığına dikkat çekilerek, “Bu durum iş güvenliği, kamu güvenliği ve hizmet kalitesi açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” denildi.

Sendika, ilgili birimlere yapılan teknik bildirim ve uyarıların dikkate alınmadığını, sorunların kaynağına inilmesi yerine bu sorunları dile getiren çalışanların görev yerlerinden uzaklaştırılarak cezalandırıldığını vurguladı. Bu yaklaşımın hem çalışanlara yönelik bir yıldırma politikası olduğu hem de kamu yararının hiçe sayıldığını savundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çalışanların uzmanlıklarıyla ortaya koyduğu tespitleri görmezden gelmek, yalnızca mevcut problemleri derinleştirmekle kalmayacak, ileride telafisi mümkün olmayan büyük arızalara ve can kayıplarına yol açabilecek ciddi riskler doğuracaktır. Kurumsal sorumluluklardan kaçmak adına uygulanan mobbing politikalarına boyun eğmeyeceğiz. Mesleki onurumuza ve kamu hizmetinin niteliğine sahip çıkacağız.”

El-Sen, taleplerinin dikkate alınmaması halinde grevin süreceğini bildirerek, kamuoyunu dayanışmaya çağırdı.

Bu haber toplam 4137 defa okunmuştur
Etiketler :