1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tatar, Avcı’yı istifaya davet etti
Tatar, Avcı’yı istifaya davet etti

Tatar, Avcı’yı istifaya davet etti

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar, ‘rüşvet’ aldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’yı istifaya davet etti.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar, ‘rüşvet’ aldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’yı istifaya davet etti.

Avcı’nın görevden alınması için Yüksek Adliye Kurulu’na başvuran Tatar, yazılı bir açıklama yaparak, YÖDAK Başkanını görevden alma yetkisinin sadece Yüksek Adliye Kurulu’nda olduğunu anımsattı, istifaya çağırdı:

“YÖDAK’ta yeni bir yapılanmanın oluşumuna olanak sağlamak amacıyla, yargı süreci devam ederken masumiyet karinesini de dikkate alarak, YÖDAK Başkanı Avcı’nın bu aşamada istifa etmesi gerektiği inancını taşımaktayım.”

Tatar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir üniversitemizde yaşanan bazı olaylarla ilgili olarak polis soruşturması ve yargı süreci devam ederken, Yüksek Adliye Kurulu’na başvuruda bulunarak YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın görevden alınması talebinde bulundum.

Bilindiği üzere, YÖDAK Başkanını görevden alma yetkisi sadece Yüksek Adliye Kurulu’na aittir.

Yapmış olduğum başvuru sonrasında konu ile ilgili olarak toplanan Yüksek Adliye Kurulu, 15 gün içerisinde YÖDAK Başkanı Avcı’nın savunmasının alınması, soruşturma yargıcı olarak görevlendirilen Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın bir ay içerisinde konu ile ilgili rapor hazırlaması ve bunun sonrasında da uygun görülürse YÖDAK Başkanı Avcı hakkında disiplin soruşturması başlatılması yönünde karar almıştır. Bu arada bir kez daha belirtmek istiyorum ki yargıya olan güvenim tamdır.

YÖDAK’ta yeni bir yapılanmanın oluşumuna olanak sağlamak amacıyla, yargı süreci devam ederken masumiyet karinesini de dikkate alarak, YÖDAK Başkanı Avcı’nın bu aşamada istifa etmesi gerektiği inancını taşımaktayım."

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur