1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Stenograflar asla yalnız değildir”
“Stenograflar asla yalnız değildir”

“Stenograflar asla yalnız değildir”

Stenograflar hakkında disiplin soruşturması açılmasına tepki gösteren Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, “Meclis çalışanları asla yalnız değildir" dedi.

A+A-

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü Meclis oturumunda sendikanın eylem kararına uyarak ek mesaiye kalmayan stenograflar hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını öğrendiklerini ifade ederek, “Meclis çalışanları asla yalnız değildir” dedi.

Tüm ülkeyi etkileyen büyük bir olayın ardından faturanın meclisteki çalışanlara kesildiğini söyleyen Esendağlı, “İşin hukuki veya yasal boyutu bir yana; yapılmaya çalışılan şey, adalet, vicdan, hakkaniyet ölçütleriyle izah edilmesi mümkün olmayan, devlet eliyle tehdit, korkutma ve yıldırma amacı taşıyan bir girişimdir” ifadelerini kullandı.

Bu girişimden derhal vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Esendağlı, “Huzursuz ve tedirgin edilen meclis çalışanları asla yalnız değildir. Bu huzursuzluğu yaratanlar, kendilerine hukuki yollardan benzer şekilde cevap verileceğini lütfen unutmasınlar” şeklinde konuştu.

Barolar Birliği Başkanı Esendağlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve en nihayetinde toplumda büyük bir dalgalanma yaratan Kamu İhale Yasası'ndaki değişiklik ve KIBTEK eylemleri süreci sona erdi. Ancak bu süreçte Sendikalarının almış olduğu eylem kararına uyarak ek mesaiye kalmayan meclis stenografları aleyhine disiplin soruşturması başlatıldığını öğrendik. Şaka gibi gerçekten. Yani, tüm ülkeyi etkileyecek kadar büyük bir olayın ardından, fatura meclisteki çalışanlara kesilecek. İşin hukuki/yasal boyutu bir yana; bu yapılmaya çalışılan şey, adalet, vicdan, hakkaniyet ölçütleriyle izah edilmesi mümkün olmayan, devlet eliyle tehdit, korkutma ve yıldırma amacı taşıyan bir girişimdir. Bundan derhal vazgeçilmesi gerekmektedir.  Huzursuz ve tedirgin edilen meclis çalışanları asla yalnız değildir. Bu huzursuzluğu yaratanlar, kendilerine hukuki yollardan benzer şekilde cevap verileceğini lütfen unutmasınlar.”

Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur