1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Spor ve turizm yoluyla barış ve refah teşvik edilecek
Spor ve turizm yoluyla barış ve refah teşvik edilecek

Spor ve turizm yoluyla barış ve refah teşvik edilecek

Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan, Lübnan, Mısır, Bulgaristan ve Portekiz, Uluslararası Spor ve Turizm örgütü kurmaya karar verdi

A+A-

 

Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan, Lübnan, Mısır, Bulgaristan ve Portekiz, Uluslararası Spor ve Turizm örgütü kurulmasına karar verdi.

Kıbrıs Turizm Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 10 Nisan tarihinde Beyrut’ta yer alan Kıbrıs Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, Yunanistan Turizm Müsteşarı  Elena Kountouta ve Lübnan Turizm Bakanı Avedis Guidanian üçlü toplantı sırasında “Barış ve refah için Uluslararası Spor ve Turizm Örgütü’nün ”(International Sports & Tourism Organization for Peace & Prosperity) kurulması konusunda karar alındı.

Açıklamada, “örgüt; spor ve turizm yoluyla barış ve refahı teşvik etmeyi hedefliyor. Örgüt ayrıca, sürdürülebilir kalkınma, sosyal uyum, cinsiyet eşitliği ve ekonomik işbirliği dâhil bir dizi konuları teşvik edecek” denildi.

Uluslararası Spor ve Turizm örgütü Yunanistan Turizm Bakanı’nın öneri üzerine oluşturulduğu ve örgütün merkezinin Atina’da olacağı bildirildi.

 

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur
Etiketler : ,