1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Son Covid -19 hastası taburcu oldu
Son Covid -19 hastası taburcu oldu

Son Covid -19 hastası taburcu oldu

Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde Coronavirüs (Covid-19) tedavisi gören son hasta taburcu oldu

A+A-

Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde Coronavirüs (Covid-19) tedavisi gören son hasta taburcu oldu. 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devle Hastanesi’nde tedavi gören son covid 19 hastası 83 yaşındaki Zekai Gece dün  alkışlar eşliğinde taburcu edildi.

Son hasta dün saat 19.00 sıralarında Başbakan Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Başhekim Adil Özyılkan, doktorlar, sağlık görevlileri ve hastane personeli tarafından alkışlarla uğurlandı.

Son hasta Zekai Gece, çıkışta tüm sağlık çalışanlarına duacı olduğunu söyleyerek, tedavisi süresince yanında olan tüm sağlık görevlilerine teşekkür etti. “Ben buraya ölü geldim” diyen Gece, hastalığı süresince tüm doktorların ve sağlık görevlilerinin çok iyi iş başardıklarını kaydetti.

 

Tatar: “Altyapının güçlendirilmesi için çalışacağız”

Başbakan Ersin Tatar hastanın uğurlanması sırasında basına yaptığı açıklamada, 9 Mart’ta tespit edilen ilk vakadan sonra hükümetin aldığı tedbirler, düzenlemeler ve halkın bu düzenlemelere uymasıyla birlikte iki ay sonra son vakanın taburcu edildiğini kaydetti.

Bunun KKTC’nin bir başarısı olduğunu ifade ederek, KKTC’nin büyük bir sınav verdiğini, bu pandemi sürecinin iyi yönetildiğini vurgulayan Başbakan Tatar, bu süreçte çalışan, katkı koyan herkese teşekkür etti.

Bu süreç sonrasında yapılacak farklı düzenlemelerle normalleşme sürecinin en iyi şekilde başarılabilmesinin önemine işaret eden Başbakan Ersin Tatar, önümüzdeki dönemde hastanelerin yatak kapasitesinin arttırılması, altyapının güçlendirilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

KKTC’nin sağlık sistemini güçlendirmekte olduğunu vurgulayan Başbakan Tatar, pandemi sürecinde yapılan çalışmaları aktardı.

Rehavete kapılmadan tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini  ifade eden Başbakan Tatar, izole edilmiş KKTC’de vaka bulunmadığını düşündüklerini söyledi.

“Bu başarı hepimizindir, bu başarı KKTC’nindir” diyen Başbakan Tatar, şimdi sıranın ekonominin toparlanmasında olduğunu belirtti.  

Bu sürecin KKTC ve Türkiye ile birlikte, yardımlarıyla yönettiğini söyleyen Başbakan Ersin Tatar,  Türkiye’nin de pandeminden en kısa zamanda kurtulmasını temenni etti.

Başbakan Tatar, yarın Dünya Hemşireler Günü olduğunu anımsatarak, tüm hemşirelerin gününü kutladı.

Bu sırada basın çalışanları da sağlık çalışanlarını başarılarından dolayı alkışladı.

 

Pilli: “Sağlık personelinin başarısı”

Sağlık Bakanı Ali Pilli de, pandemi sürecine katkı koyan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, bu başarının sağlık personelinin başarısı olduğunu kaydetti.

Şu anda KKTC’de mevcut hasta bulunmadığını ifade eden Pilli, mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Bakan Pilli, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar doğrulusunda halkın kurallara uymaya devam etmesini isteyerek, kendilerinin çalışmalara devam ettiğini ve edeceğini belirtti.

 

Özyılkan: “Bu başarı halkla birlikte el ele kazanıldı”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan da, başarının tek taraflı olmadığını, bu başarının halkla birlikte el ele kazanıldığını kaydetti.

Özyılkan, sürecin son bulması temennisini dile getirerek, her şeyin bitmediğini, gelecek güzel günler için kurallara uyulmaya devam edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KKTC’de 24 gündür vaka görülmezken, ülkede bugüne kadar görülen 108 vakadan 103 kişi İyileşip taburcu edildi, 4 kişi ise yaşamını yitirdi.

KKTC’de bugün itibarı ile tedavisi devam covid-19 hastası bulunmuyor.  

 

 

Bu haber toplam 5871 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler