1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “İşimizi istiyoruz!”
“İşimizi istiyoruz!”

“İşimizi istiyoruz!”

Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği 1 Kasım’da durdurulan sınavların hâlen başlatılmaması nedeniyle araçlı eylem yaptı.

A+A-

Devrim DEMİR

Şoför okulları ve eğitmenleri, 1 Kasım’da durdurulan sınavların başlatılmaması nedeniyle dün Meclis önünde araçlı eylem yaptı.

Eyleme, Bağımsız Şoför Okulları Birliği’ne bağlı 31 Şoför Okulu ve 12 Şoför Okulu katıldı.

Araçlı eylemde, Meclis önünde çok sayıda polis görev alırken, eylemciler “Bizler ekmek derdinde, sizler koltuk derdinde” yazılı koltuğu Meclis kapısının önüne koydu.

 

Araçlara pankartlar asıldı…

 

Eylemlerini araçlı olarak gerçekleştiren Bağımsız Şoför Okulları ve eğitmenleri araçları ile Meclis kapısına kadar geldi. Eylemcilerin araçlarında, “ Vicdansızlar 40 Gündür Evimize Ekmek Götüremiyoruz”, “Sözde Vekiller Siz Kırmızı Koltuk Peşinde Biz Ekmek”, “Sadaka Değil, İşimizi İstiyoruz”, “Yeteneksiz ve Beceriksizsiniz” yazılı pankartlar astı.

 

Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği Başkanı Emirzade Tilki:

“Ağlanacak halimize gülüyoruz”
 

Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği Başkanı Emirzade Tilki aldı. Tilki, 1958 yılından bu yana kendi yağlarıyla ciğerlerini kavurduklarını ve bu günlere geldiklerini kaydetti.

Tilki, “Maalesef hükümetin ve Bakanlar Kurulu’nun olmayışı bizleri bu durumlara getirdi. Şoför okulları 40 gündür evlerine ekmek götüremeyecek durumdadır. Acı ve gerçek” şeklinde konuştu.

Okulların eğitmenlerini durdurduğunu, elektrik parasını, borçlarını, kredi kartlarını ödemeyecek durumda olduğunu dile getiren Emirzade Tilki, “Bunlara sebep, yaşananlara seyirci kalan koltuk sevdasıyla uğraşan meclis içindeki arkadaşlarımızdır” ifadelerini kullandı.

Siyasi parti başkanlarına meclis dışına çıkma çağrısı yapan Tilki, onların da görüşlerini almak istediklerini kaydetti.

“Biz işimizin efendisi olmak istiyoruz. Bazı kişilerin çıkıp da bizim adımıza eğitim yapmasını istemiyoruz. Yollarda ezilen biziz” diyen Tilki, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı’ya eleştiride bulundu.

 

40 günde 5 Milyon TL zarar…

 

Vergi Dairesi’nin kendi hesaplarına göre 40 günde, 5 Milyon TL zararda olduğunu öne süren Tilki, şoför okulları olarak kayıplarının ise 1 Milyon TL olduğunu ileri sürdü.

Şoför okullarının 40 yıldır bu hallere düşmediğinden yakınan Emirzade Tilki, Bakanlar Kurulu’nun atadığı trafik komitesinde kendilerinin de temsil edilmesi gerektiğini belirtti.

“Milletvekilleri mecliste ne yapıyor, halkı temsilen orada değiller mi?” diye soran Tilki, yasalar tüzükler hazırlanırken vekillerin halkı dinlemesi gerektiğini belirtti.

Tilki, “Bizler kilitlendik aç ekmek derdinde, onlar koltuk derdinde” ifadelerini kullandı.

Emirzade Tilki’nin ardından KKTC Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği Genel Sekreteri Cihan Aksertel hazırlanan basın bildirisini okudu.

 

Atakan eylemcilerin yanına indi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, eylemcilerin yanına giderek kısa bir konuşma yaptı.

Atakan, dertleri, problemleri ve neden oluştuğunu bildiklerini, problemleri ortadan kaldırmanın yolunu da defalarca konuştuklarını kaydetti.

Atakan, “Bu süreç geride kaldığında siz şoför okullarının karşılaştığı maddi sıkıntıları ortadan kaldırmak için birlikle beraber yaptığımız çalışmalar doğrultusunda bütün şoför okullarına bir defaya mahsus bir paket oluşturulması için de çalışmamızı yaptık. Fakat bütün bunların hayata geçirilmesi için bir hükümet kurulması gerek. Hükümet oluştuğu noktada da devletin devamlılığı çerçevesinde bu yapılmış olan çalışmalar hayata geçirilecek. Uğramış olduğunuz zararları tabi ki birebir karşılamak mümkün değildir. Fakat bir nebze de olsa bu can suyunu size verebilmek için bir paket hazırladık” şeklinde konuştu.

 

Eylemciler olaysız bir şekilde ayrıldı…

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, CTP Milletvekilleri Erkut Şahali, Fikri Toros ve Doğuş Derya da eylemcilerin yanına giderek, sorunlarını dinledi.

Eylemde daha sonra kısa bir açıklama yapan Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği Başkanı Emirzade Tilki, talepleri gerçekleşmezse daha büyük ve şiddetli bir eylemle meclis önüne geleceklerini bildirdi.

Eylemin sona ermesinin ardından eylemciler araçlarıyla meclis önünden olaysız bir şekilde ayrıldı.


Eylemciler ne dedi?

 

Bağımsız Şoför Okulları Birliği Genel Sekreteri Cihan Aksertel:

‘Para kazanamıyoruz, herkes mağdur’

YENİDÜZEN’e konuşan Bağımsız Şoför Okulları Birliği Genel Sekreteri Cihan Aksertel, 1 Kasım tarihinde yeni tüzüklerin yürürlüğe girmesi ile sınavların durdurulduğunu söyledi. Sınav koyamadıklarını bu yüzden de öğrencilerin mağdur olduğunu ifade eden Aksertel, “Hiçbir gelirimiz olmadığı için 40 gündür evimize ekmek götüremiyoruz. Para kazanamıyoruz, bütün parti başkanlarını gezdik, hiçbir sonuç alamadık” dedi.

 

 

Bağımsız Şoför Okulları Birlik Başkanı Emirzade Tilki:

“Şoför Okulları ve halkı kilitlediler”

Bağımsız Şoför Okulları Birliği Başkanı Emirzade Tilki, yeni tüzüklerin 1 Kasım tarihinde devreye girmesinden dolayı bazı alınması gereken kararların Bakanlar Kurulu olmadığı için şoför okulları ve halkın kilitlendiğini kaydetti.

Tilki, ehliyetlerin tazelenemediğini, sınav koyamadıklarını ifade ederek, “Hiçbir gelirimiz yok. Eğitmenlerimizi, sekreterimizi, ofis kiralarımızı ve birçok giderimizi ödeyemeyecek durumdayız. Artık hükümeti kurun ya da sorunlarımıza çare bulun” dedi.

 

Celal Özbabalo: “Büyük mağduriyet yaşıyoruz”

Şoför Okulu eğitmeni Celal Özbabalo 1967 yılından bu yana bu mesleği yürüttüğünü uzun yıllar başkanlık yaptığını ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Özbabalo, “Şimdiye kadar bu ülkede hiç böyle bir durumla karşılaşmadık. 19 75 yılında şoför okulları sınavları başladı ve hala devam ediyor. Şoför okullarının dertleri büyük bir dert, hata ilgili bakanlık yapmış olduğu tüzükte 1 Kasım itibarı ile yeni tüzüğün geçerli olduğundan bahsetti. Bizler tüm şoför okulları öğrencilerimiz ve halkımız çok büyük mağduriyetler yaşıyoruz. Pasaport günleri, çalışma oturma izinleri muhaceret ve öğrenci ehliyetlerinin günleri biten öğrencilerimizin mağduriyetlerini kim karşılayacak. Halkımız ehliyet günlerini yenileyemiyor, ehliyet sistemi tamamen çökmüş durumda.”

 

 

Sami Güneş: “Yüzlerce kişi sınav için bekliyor izdiham yaşanacak”

Özgüneş Şoför Okulu sahibi Sami Güneş, mağduriyetlerinin 40 günlük olmadığını, bundan sonra oluşacak süreçte büyük problemler yaşayacaklarını kaydetti. Büyük yığılmaların da yaşanacağını kaydeden Güneş, “Mağduriyetimiz sadece 40 gün değil, bundan sonra oluşacak süreçte bizi çok büyük problemler bekliyor. Büyük yığılmalar olacak, çok fazla geriye dönük bin 500 kişi sınav için bekliyor bu sınavların yapılması için yeterli müfettiş yok. Ada geneli  7 müfettiş var neli hangi birine yetecek bilmiyoruz. Dairelerde işler bekliyor halkın da bizim de mağduriyetimiz aylarca sürecek. Yeni kurulacak hükümetten çözüm bekliyoruz.”

 

m-021.jpg

Şoför okulları araçlarını meclis önüne bıraktı

a1-119.jpg

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, eylemcilerin yanına gitti. “Ekmek isteriz” diye tepki gösteren kalabalığa Atakan bir paketin hazırlandığını söyledi. “Açız” yanıtını veren eylemciler alkışlarla Atakan’ı protesto etti.

s1-201.jpg

s2-168.jpg

ee-022.jpg

Eylemcilerin yanına giden Ersan Saner ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’na sıkıntılar iletildi. Şoför okulları elektriklerinin kesildiğini, acilen bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Ayrı birim oluşturulması gerektiğini savundu. Saner, hassasiyetin farkında olduğunu en erken zamanda hükümet kurmaya çalıştıklarını bu hafta içinde bir çözüm olacağını söyledi.

hur.jpg

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da meclis önünde eylemcilere destek verdi

 

FOTOĞRAFLAR DEVRİM DEMİR/ BURÇİN AYBARS

Bu haber toplam 2284 defa okunmuştur
Etiketler : ,