1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sivilin ‘askeri kantin’ gündemi
Sivilin ‘askeri kantin’ gündemi

Sivilin ‘askeri kantin’ gündemi

Döviz kriziyle alım gücündeki düşüşün yönlendirdiği ‘Askeri Kantinler’, bugünlerde ‘sivil hayatın’ gündemi oldu. Sivile kapatılacağı söylenen kantinlerle ilgili GKK açıklama yapmazken, sadece Kolordu’ya bağlı kantinlere girilemediği öğrenildi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Döviz kriziyle alım gücündeki düşüşün yönlendirdiği ‘Askeri Kantinler’, bugünlerde ‘sivil hayatın’ gündemi oldu.

Temel gıda maddelerinde dahi bir anda fiyatların yükselmesi, vatandaşı bazı ürünlerde daha hesaplı olan askeri kantinlere yönlendirdi, önceki gün bir askeri kantine asılan ‘sivile kapattık’ yazısı, gündemi daha da alevlendirdi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) konuyla ilgili açıklama yapmazken, sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na (Kolordu’ya) bağlı kantinlerin sivile kapatıldığı, GKK’ya bağlı kantinlerdeki uygulamada bir değişikliğe gidilmediği gözlemlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Erhürman da, sosyal medya ve haberlerde iddia edildiğinin aksine askeri kantinler konusunda herhangi bir talimatı bulunmadığını dile getirdi.

Uyarı yazısı asılmıştı

Ortaköy’deki askeri kantine asılan uyarı yazısıyla 12 Eylül tarihinden itibaren kantine girişte kimlik kontrolü yapılacağı, kantin hizmetlerinden sadece TSK Personeli, Güvenlik Kuvvetleri Personeli, T.C. Elçilik Personeli ve TMT Personellerinin faydalanabileceği ifade edilmişti.  


 


Başbakan Erhürman:

“Askeri kantinler konusunda talimatım yok, marketçilerin şikayetlerini aktardım”


Başbakan Tufan Erhürman, sosyal medya ve haberlerde iddia edildiğinin aksine askeri kantinler konusunda herhangi bir talimatı bulunmadığını dile getirdi.
Askeri kantinler konusunda sosyal medya ve basında yer alan haberlere işaret eden Erhürman, Güvenlik Kuvvetleri Komutanıyla 15 günde bir gerçekleştirdiği görüşmeler çerçevesinde, marketçilerin şikâyetlerini Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’na ilettiğini söyledi.
Dün bu kapsamda yine bir toplantı gerçekleştirildiğini ancak askeri kantinler konusunun gündeme gelmediğini dile getiren Erhürman sosyal medya ve basında yer aldığı gibi askeri kantinler konusunda herhangi talimat vermediğini kaydetti.
Sosyal medyada çıkan haberlerden, yazının Kolordu Komutanlığına bağlı bir kantinde asıldığının anlaşıldığını söyleyen Erhürman, Kolordu Komutanıyla askeri kantinler konusunda herhangi bir görüşmesi de olmadığını belirtti.
Askeri kantinlerin bir mevzuatı olduğunu, kimlere satış yapacaklarının da o mevzuatta belli olduğunu kaydeden Erhürman, “Yasayı ya da mevzuatı uygulama konusunda GKK’nın herhangi bir talimata ihtiyacı yoktur. Kaldı ki benim GKK komutanına talimat vermek gibi bir yetkim yoktur” dedi.

f1-024.jpg

 Ortaköy’deki askeri kantin sivil halka kapandı

f2-018.jpg

Yenişehir’deki askeri kantine sivil halka girişi devam ediyor, uzun kuyruklar oluşuyor

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-843.jpg

 

Bu haber toplam 12105 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler