1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Askeri kantinlere sınırlama mı?
Askeri kantinlere sınırlama mı?

Askeri kantinlere sınırlama mı?

BRT “yasaklandı” diye duyurdu, GKK açıklama yapmadı

A+A-

Ortaköy bölgesinden bulunan bir askeri kantine girişle ilgili asılan uyarı yazısı, sivil halkın askeri kantinlere girişinin yasaklandığı yönünde yorumlandı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ise söz konusu uygulama ile ilgili açıklama yapmadı.   

Ülkede son aylarda baş gösteren ekonomik krizinin ardından sürekli kamuoyunda yer alan market ürünü fiyatları tartışması içinde yer alan ‘askeri kantinler’, dün de sivil halka kapılarını kapatacağı söylentileriyle gündeme geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Ortaköy bölgesinden bulunan askeri kantine girişle ilgili asılan uyarı yazısı, sivil halkın askeri kantinlere girişinin yasaklandığı yönünde yorumlandı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ise söz konusu uygulama ile ilgili açıklama yapmadı.    

Lefkoşa Lemar ışıkları ile Dereboyu ışıkları arasında kalan askeri kantine asılan uyarı yazısıyla

12 Eylül tarihinden itibaren kantine girişte kimlik kontrolü yapılacağı belirtilirken, kantin hizmetlerinden sadece TSK Personeli, Güvenlik Kuvvetleri Personeli, T.C. Elçilik Personeli ve TMT Personellerinin faydalanabileceği ifade edildi. 

Ortaköy'deki askeri kantine asılan uyarı yazısıyla 12 Eylül tarihinden itibaren kantine girişte kimlik kontrolü yapılacağı belirtilirken, kantin hizmetlerinden sadece TSK Personeli, Güvenlik Kuvvetleri Personeli, T.C. Elçilik Personeli ve TMT Personellerinin faydalanabileceği ifade edildi. 

BRT: Giriş yasaklandı

Öte yandan devlet televizyonu BRT “giriş kartı olmayan sivillerin askeri kantinlere girişinin dünden itibaren yeniden yasaklandığını” duyurdu.  BRT muhabirinin elde ettiği bilgiye göre; “düne kadar kartı olmayan sivil vatandaşların da askeri kantinlerden alış veriş yapmasına izin verilirken, dünden itibaren eskiden olduğu gibi yalnızca giriş kartı olanlar kantinlerden yararlanabilecek.” Yine BRT’nin haberine göre sivil halk için giriş kartı başvurularının Aralık ayında yapılabileceği kaydedildi. Bu arada BRT haberini resmi bir kaynağa dayandırmadı.

Bu haber toplam 4274 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler