1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Siber suç’: 1 tutuklu
‘Siber suç’: 1 tutuklu

‘Siber suç’: 1 tutuklu

Polis, Türkiye’de bir işletmeye gitmesi gereken 137 bin Euro’nun, ülkemizdeki bir işletme hesabına yönlendirildiği tespit etti, 1 kişiyi tutukladı

A+A-

Siber suç ile ilgili olarak Şubat ayında meydana gelen olayda tutuklanan zanlı G.C.E. bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mehmet Tunceli, 17 Mart 2021 tarihinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği’ne gelen şikâyette 5 Şubat ve 25 Şubat tarihlerinde Danimarka ve Türkiye’de faaliyet gösteren iki işletme arasında mobilya alışverişi karşılığında ödeme için iki işletme arasındaki yapılan mail yazışmalarının Bilişim Sistemleri’ne müdahale edilerek hacklendiğini belirterek, böylece hesap alıcı bilgilerinin değiştirildiğini, Türkiye’deki işletmeye gitmesi gereken 137 bin Euro’nun ülkemizde faaliyet gösteren bir işletme hesabına yönlendirildiğini kaydetti.

Polis, paranın söz konusu hesaptan daha sonra nakit olarak çekildiğinin tespit edildiğini dile getirerek, paraların Girne’de ikamet eden Nijeryalı G.C.E. isimli zanlıya teslim edildiğinin belirlendiğini ifade etti. Zanlının 19 Mart 2021 tarihinde tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığına işaret eden polis, soruşturmanın yeni başladığını ifade etti.

Polis, serbest kalması durumunda tahkikat olumsuz yönde etki edebileceğini göz önünde bulundurarak zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, soruşturmanın salimen yürütülmesi adına zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Bu haber toplam 1830 defa okunmuştur
Etiketler : ,