1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sertoğlu ve Kamalı Londra’ya uçuyor
Sertoğlu ve Kamalı Londra’ya uçuyor

Sertoğlu ve Kamalı Londra’ya uçuyor

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu ve Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı, Jerome Champagne’in özel davetlisi olarak bu akşam Londra’ya gidiyor.

A+A-

Eren ŞİŞİK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu ve Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı, Jerome Champagne’in özel davetlisi olarak bu akşam Londra’ya gidiyor. FIFA Başkanlığı için aday olduğunu Londra’daki basın toplantısında açıklayacak olan Fransız futbol adamı Jerome Champagne, Sertoğlu ve Kamalı’nın da orada bulunmasını istedi.
KTFF-KOP sürecinde KTFF’nin danışmanlığını yapan Champagne, şu anki FIFA Başkanı Sepp Blatter’in de desteğini alarak FIFA Başkanlığı’na aday olduğunu 20 Ocak Pazartesi günü açıklayacak.
Bu akşam adadan ayrılacak olan Hasan Sertoğlu ve Orçun Kamalı 22 Ocak Çarşamba günü adaya dönecek.
Öte yandan FIFA Başkanlığı’na adaylığını ilk açıklayacak olan kişi Jerome Champagne olacak. Fransız futbol adamının rakipleri henüz netlik kazanmazken, kulislerde UEFA Başkanı Michel Platini’nin de FIFA Başkanlığı için aday olacağı konuşuluyor.

Adaylığı dünya basınında
Jerome Champagne’in FIFA Başkan adayılığını açıklayacak olması, dünya basınında da yer aldı. Uluslararası haber ajansı Reuters, “FIFA Başkan Adayı Jerome Champagne” başlığı ile Champagne’in adaylığını duyurdu.

Jerome Champagne kimdir?
15 Haziran 1955 yılında Fransa’nın Paris şehrinde doğan Champagne, 1981 yılında Paris’te Siyasal Bilimler Enstitüsü’nü tamamladı. 1983 yılında Fransa Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlayan Champagne, kariyeri boyunca Küba, Havana, Paris, Los Angeles ve Brasilia’da diplomat olarak görev aldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen 1994 Dünya Kupası’na kadar Los Angeles Başkonsolosu yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra, Fransa’da düzenlenen Dünya Kupası’nda şimdiki UEFA Başkanı Michel Platini ile birlikte Organizasyon Komitesi’nde görev aldı. Champagne bu dönemde FIFA eski başkanı Joao Havelange ve şu anki başkan Sepp Blatter ile tanışma fırsatı buldu. Sepp Blatter 1998 yılında FIFA Başkanı olur olmaz, Champagne’i Uluslararası Danışman olarak göreve getirdi. Champagne kendini kısa sürede gösterdi, önemli ve etkileyici organizasyonlarda kendisini kanıtladı. FIFA bu dönemde Avrupa Birliği, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Futbolcular Derneği (FIFpro) ve diğer kurumlarla iyi ilişkiler kurdu ve Fransız diplomatın bu ilişkilerdeki rolü çok büyüktü. Jerome Champagne ayrıca 2002 yılında ortaya çıkardığı “Win in Africa with Africa” projesi ile Sepp Blatter’in o dönem başkanlığı kazanmasına da çok büyük katkı sağlamıştı. Bu sebeple 2010 Dünya Kupası’nda Sepp Blatter’in yanında yer aldı. 2002-2005 yılları arasında FIFA Genel Sekreter Yardımcısı görevini üstlenen Fransız, 2005-2007 yılları arasında da önemli projelerde etkin rol üstlendi. 2010 yılında siyasi olaylardan dolayı görevinden ayrılmak zorunda kalan Champagne, 2010 yılından sonra bağımsız olarak uluslararası futbol danışmanlığı yaptı. İsrail ve Filistin’in arasında gerçekleşen futboldaki yakınlaşmanın da baş mimarlarından olan Champagne, 13 Ocak 2014 tarihinde özel maç yapma hakkı tanınan ve tüm federasyonların tanıdığı Kosova Futbol Federasyonu’nun bu noktaya gelmesinde de çok çalıştı. Kosova şu anda özel maçlar gerçekleştirebiliyor, fakat tam üyeliğini kazanması da büyük bir olasılık. İsviçre’nin Zürih şehrinde yaşamını sürdüren ve St. Etienne taraftarı olan Champagne evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur
Etiketler : , ,