1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'ŞARTNAME HATALI VE EKSİK'
'ŞARTNAME HATALI VE EKSİK'

'ŞARTNAME HATALI VE EKSİK'

YENİDÜZEN’e açıklama yapan Su İşleri Dairesi Müdürü Mustafa Kutrafalı, Ankara’da yapılan ihalenin dün iptal edildiğini doğrulayarak, şartnamede yeniden düzenleme yapılacağını söyledi.

A+A-

Türkiye'den temin edilen suya ilişkin inşa edilen tesislerin bakım- onarım, temizlik, periyodik kontrol hizmetleri ve şebeke suyunun işletilmesi için Ankara’da açılan ihale iptal edildi.  Ekim ayında TC Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye’de açılan ihale ‘şartnamedeki hata ve eksikler’ nedeniyle sonlandırıldı.

Didem MENTEŞ

Türkiye'den temin edilen suya ilişkin inşa edilen tesislerin bakım- onarım, temizlik, periyodik kontrol hizmetleri ve şebeke suyunun işletilmesi için Ankara’da açılan ihale iptal edildi.

Ekim ayında TC Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara’da açılan ihale ‘şartnamedeki hata ve eksikler’ nedeniyle sonlandırıldı.

Toplam 3 yıllığına suyun işleyişiyle ilgili görevlerin özel şirkete devredilmesi için Kasım ayında yapılan ihale dün gün içerisinde iptal edildi.

Kutrafalı: “Yeniden düzenleme yapılacak”

YENİDÜZEN’e açıklama yapan Su İşleri Dairesi Müdürü Mustafa Kutrafalı, Ankara’da yapılan ihalenin dün iptal edildiğini doğrulayarak, şartnamede yeniden düzenleme yapılacağını söyledi. Şartname üzerinde bazı tadilat ve ilaveler yapılacağını aktaran Kutrafalı, düzenlemelerin yapılması ardından yeniden ihaleye çıkılacağını öğrendiğini açıkladı.

CTP Mağusa Milletvekili, eski Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Türkiye’den temin edilen suyun işletilmesiyle ilgili Ankara’da açılan ihalenin dün iptal edildiğini söyleyerek, bu ihalenin, 2 Mart 2016’da yapılan anlaşmaya aykırı olduğunu vurguladı

Şahali: “17 Ekim’de suyun işletilmesiyle ilgili ihale iptal edildi”

CTP Mağusa Milletvekili, eski Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Türkiye’den temin edilen suyun işletilmesiyle ilgili Türkiye’de 17 Ekim’de açılan ihalenin dün iptal edildiğini söyledi.

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Türkiye’ye giderek, Türkiye Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüğü ziyarette, Eroğlu’nun ‘tünel projesini’ duyururken bu ihaleyi açıkladığını anımsatan Şahali,  bahse konu ihalenin şartnamedeki hata ve eksikler nedeniyle iptal edildiğini dile getirdi. Şahali, bu eksiklerin ve hataların ne olduğunun henüz bilinmediğini aktardı.

“2 Mart 2016’daki sözleşmeye aykırı”

CTP döneminde 2 Mart 2016’da geçiş sürecinin ardından Kıbrıs’ta hazırlanacak bir proje ve Kıbrıs’ta açılacak şartnameyle işletme sorumluluğunun özel bir işletmeye devredileceğini daha önce söylediğini aktaran Şahali, “şuanda DSİ’nin sorumluluğunda olan işletme o ihaleyle birlikte özele devredilecekti ama 17 Ekim’de Türkiye’de bir ihale açıldı. Bu ihale Türkiye’de baraj yapımı konusunda ‘deneyimli işletme olmak koşuluyla’ 3 yıllığına işletmenin devredilmesiyle ilgili olan bu ihale dün iptal edildi” dedi.

Türkiye’de açılan bu ihalenin 2 Mart 2016’daki anlaşmaya aykırı olduğunu vurgulayan Şahali, Kıbrıs’ta hazırlanan bir projeye bağlı olarak Kıbrıs’ta açılacak bir ihaleyle işletme devrinin söz konusu olacağının altını çizdi.

 

 

Bu haber toplam 2496 defa okunmuştur
Etiketler :