1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: ‘Ölümle tehdit ettiğini tespit ettik’
Polis: ‘Ölümle tehdit ettiğini tespit ettik’

Polis: ‘Ölümle tehdit ettiğini tespit ettik’

Alayköy’de Hacer Ulaş’ı öldürdüğü iddiası ile tutuklanan H.H. aleyhindeki soruşturma sürüyor

A+A-

AVUKATI İŞKENCE İDDASINDA BULUNDU… Katil zanlısı iddiası ile tutuklanan zanlı H.H.’nin avukatı ise 8 günlük tutukluluk süresine itiraz etmezken müvekkilinin polisin kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığını iddia ederek doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Devrim DEMİR

Ülkede geçtiğimiz hafta infiale neden olan kadın cinayetinin yankıları devam ederken, 47 yaşındaki kadının öldürülmesi ile ilgili tutuklanan eşi H.H., ile ilgili soruşturma devam ediyor.

1 Nisan tarihinde Ulaş’a yapılan otopsinin ardından öldürülmesinin kesinleşmesi ile şüpheli durumdan zanlı konumuna alınan H.H., aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresinde polis, bir çok kişinin ifadesine başvurdu.

14 kişinin yazılı ifadesini alan polis, zanlı H.H., ‘nin verdiği ifadeyi sorguluyor.

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgide, cinayete kurban giden Hacer Ulaş’ın iki kızının da saatlerce poliste sorgulanıp ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

Ulaş’ın yakınlarının ifadelerinin ise çelişkili olduğu edinilen bilgiler arasında.

Edinilen başka bilgide, zanlı H.H.’nin tutuklandıktan sonra polise verdiği ifadesinde, olay günü sabah saat 04.00 sıralarında Kanlıköy’e süt dağıtımı için gittiği yönünde ifade verdiğini, incelenen birçok kamera görüntüsünde zanlının verdiği saatlerde kamera görüntülerinde tespit edilmediği ortaya çıktı.

Zanlı H.H., 3 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından, dün ek süre talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Göymen: Ulaş’ı öldürmekle tehdit ettiğini tespit ettik

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Göymen, zanlı H.H.,’nin 31 Mart tarihinde meydana gelen Hacer Ulaş’ın öldürülmesi ile ilgili tutuklandığını söyledi.

Müfettiş Muavini Hüseyin Göymen, maktule Hacer Ulaş’ın ölümünün şüpheli olması üzerine 1 Nisan tarihinde otopsi yapıldığını ve Ulaş’ın boğularak öldürülmesinin tespiti üzerine şüpheli konumundaki H.H.’nin mahkeme emri ile tutuklandığını anımsattı.

Göymen, zanlı aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresinde birçok kişinin sorgulandığını, 14 kişiden ifade aldıklarını belirtti.

Zanlı ile Ulaş’ın boşanma aşamasına geldiklerini ifade eden Göymen, ailenin yakınlarından alınan ifadeler doğrultusunda zanlı H.H.’nin Hacer Ulaş’ı öldürmekle tehdit ettiğini tespit ettiklerini belirtti.

Zanlı ve Ulaş’ın cep telefonları mercek altına alındı

Göymen, yürütülen geniş çaplı soruşturmada zanlı H.H. ve maktule Hacer Ulaş’ın cep telefonlarının incelenmek üzere emare olarak alındığını ve incelemelerin henüz tamamlanmadığını kaydetti.

Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini ifade eden Müfettiş Muavini, alınması gereken birçok ifade olduğunu, soruşturmanın selameti açısından zanlı H.H.’nin 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Avukatı ‘işkence’ iddiasında bulundu

Zanlı H.H.’nin avukatı tutukluluk süresine itiraz etmezken, müvekkilinin polisin kötü muamele ve ‘ işkence ‘ gördüğü iddiasında bulunarak doktor kontrolü talebinde bulundu.

Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın ciddiyetine değinerek polisin kapsamlı soruşturma yapması açısından süreye ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. İnan, zanlının doktor kontrolünden geçirilmesine ve soruşturma amaçlı 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2233 defa okunmuştur
İlgili Haberler