1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Özgöçmen'in katil zanlısı Limasol'da yakalandı
Özgöçmen'in katil zanlısı Limasol'da yakalandı

Özgöçmen'in katil zanlısı Limasol'da yakalandı

Hasan Işık Özgöçmen cinayeti ile ilgili aranan 23 yaşındaki Muhammad Salman, Limasol,'da yakalandı

A+A-

Kıbrıs’ın kuzeyinde cinayet şüphesiyle aranan Pakistan uyuruklu Muhammad Salman dün Limasol’da tutuklandığı bildirildi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Hasan Işık Özgöçmen cinayeti ile ilgili aranan 23 yaşındaki Muhammad Salman, Kıbrıs’ın güneyine yasa dışı yollarla geçtiği için tutuklandığı haber verildi. 

Salman ile birlikte yasa dışı yollarla güneye geçişini sağlayan 20 yaşında ismi açıklanmayan Pakistan uyruklu öğrenci bir erkeğin de tutuklandığı bildirildi.

Polisinin dün saat 17.00 sıralarında, 23 yaşındaki şahsın Limasol’da bir sokakta görüldüğüne dair bir istihbarat aldığını, ardından söz konusu şahsın polis tarafından bölgede tespit edildiğini ve Limasol karakoluna götürüldüğünü belirten kaynaklar, zanlının burada Kıbrıs’ın güneyine herhangi bir geçiş noktasından geçmeden, dağlık bir bölgeden girdiğini söylediğini ekledi.

Fileleftheros gazetesi ise  Salman’ın  motosiklete bindiği sırada polis tarafından kontrol amaçlı durdurulduğunu ve tutuklandığını belirtti.

BİR İLK YAŞANIYOR

Politis gazetesi ise haberi, "İlk kez polis, Kıbrıs'ın kuzeyinde işlenen bir cinayeti araştırıyor" başlığı ile verdi. 

Politis gazetesinde yer alan habere göre,  Limasol'da mahkemeye çıkarılan Salman hakkında 8'er gün tutukluluk emri verildi. Salman'a, cinayet ve yasa dışı yollardan Kıbrıs'ın güneyine giriş suçlaması getirildi.

Polis basın sözcüsü, "İlk kez mahkemeye böyle bir dava sunuldu. Polis Genel Müdürlüğü, bundan sonra nasıl hareket edileceği yönünde hukuki görüş alacaktır" yorumunda bulundu.

Gazete, Salman ile birlikte tutuklanan ve hakkında  getirilen "yardım ve yataklık" suçlamasını reddeden 20 yaşındaki öğrencinin ise şartlı tahliye ile serbest bırakıldığını yazdı. Davanın 11 Aralık'tan görüşülmeye başlanacağı aktardı.

Cinayetin suçlamasıyla aranan Salman’ın Birleşmiş Milletler aracılığıyla Kıbrıs’ın kuzeyine, iade edilmesi istendi.

 

POLİS BÜLTENİNDE DE YER ALDI

Polis Basın Subaylığı ise Salman'ın tutuklanması ile ilgili şu bilgiyi paylaştı; 30.9.2018 tarihinde, İskele'de Hasan Işık ÖZGÖÇMEN'in öldürülmesi olayı ile ilgili olarak aranmakta olan Pakistan uyruklu Muhammad Salman, Limasol' da GKRY polisi tarafından tespit edilerek tutuklanmıştır. Muhammad Salman'ın KKTC'ye iadesi için gerekeli yasal girişimde bulunulmuştur.

 

NELER YAŞANMIŞTI

 İskele’de Long Beach Otel ile Ötüken kavşağı arasında 30 Eylül’de Lefkoşa Atatürk Meslek Lisesi’nde öğretmen olan 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen, ormanlık alan içerisinde yarı çıplak ve boğazında kemerle bulundu. Olay yerindeki adli incelemede cesedin en az 1 günlük olduğu, yüzünde ise darp izine rastlandığı ve kemerle boğularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

Polis Basın Subaylığı ise Hasan Işık Özgöçmen’in cesedi üzerinde yapılan otopside, ölüm sebebinin “bağla (kemer ile) boğma sonucu solunum yollarının kapanması ve gelişen asfiksi (havasızlık)” neticesinde olduğunun tespit edildiği açıklamışt.

Polis,  Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı olduğu düşünülen Pakistan Uyruklu Muhammad Salman isimli şahsın arandığını duyurmuş,  görenlerin en yakın polis merkezine haber vermeleri istenmişti.

 

Bu haber toplam 7039 defa okunmuştur
İlgili Haberler