1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Özel eğitimden vergi alamıyoruz'
'Özel eğitimden vergi alamıyoruz'

'Özel eğitimden vergi alamıyoruz'

"Doğa Koleji hariç, özel eğitimde hizmet veren ilk ve ortaokuldan vergi alamıyoruz. Onların da üzerine gidilecek. İkinci işin de üzerine gidilecek."

A+A-

Maliye Bakanı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Meclis kürsüsünde konuştu.

Denktaş şöyle dedi: Başbakan, ne yapmamız gerektiğini paylaştı. Bense, ne yapmamız gerektiğine değineceğiz… Fiyat İstikrar Fonu’nu gerek yokken, önümüzde seçim varken zamansız kullanmak yerine, kriz dönemlerde bir enstrüman olarak elimizde tutmalıydık. Kriz beklenmedik şekilde, bir anda bastırdı. Sıfırlanmış durumda... Dövizin, borsanın artması fiyatlara direk olarak yansıyor. Hükümetin elinde de enstrüman yok, kendi gelirlerinden kesmesi gerekiyor, sübvansiyon yapması lazım.

Her eylem yapıldığında karşılığında bir şey verme alışkanlığından vazgeçmeliyiz. Statükocu olarak en çok suçlanan kişilerden biriyim. Bu ülkenin statükocuları sendikacılardır.

Meclis’in yeni yasama dönemi eylemle başladı. Çok haksız olduklarını söyleyemem, bir gelir kayıpları oldu. Toplam çalışan kesim içinde en avantajlı kesimdir. Bu mentalite ile ülkeyi daha iyi noktaya taşımamız mümkün değildir. Bir sivil toplum örgütü, bana yazılı olarak diyor ki Türkiye’den alacaklı olarak iste diyor. Ben de ona yazılı cevap verdim, ‘Türkiye’ye ne dilenci ne de alacaklı olarak gitmeyiz’ dedim.

Doğa Koleji hariç, özel eğitimde hizmet veren ilk ve ortaokuldan vergi alamıyoruz. Onların da üzerine gidilecek. İkinci işin de üzerine gidilecek.


Meclis Genel Kurulu’nun yeni dönem ilk toplantısı sona erdi. Bir sonraki birleşim, yarın saat 10.00.

Bu haber toplam 4412 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler