1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölümlü kazada, alkollü sürücüye ek tutukluluk
Ölümlü kazada, alkollü sürücüye ek tutukluluk

Ölümlü kazada, alkollü sürücüye ek tutukluluk

Lefkoşa Özker Özgür Caddesi üzerinde meydana gelen ölümlü kaza ile ilgili tutuklanan araç sürücüsü zanlı Mehmet Behai Pınardan, ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı

A+A-

Lefkoşa Özker Özgür Caddesi üzerinde meydana gelen ölümlü kaza ile ilgili tutuklanan araç sürücüsü zanlı Mehmet Behai Pınardan, ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren Polis Müfettiş Muavini Mustafa Özkantürk, Lefkoşa’da Jumbo Alışveriş Merkezi’nin park yeri içerisinde 9 Eylül saat 20.10 sularında, Nagihan Şentürk’ün, yönetimindeki araç ile trafik levha ve işaretlerine riayet etmeden ve anayoldaki araçlara öncelik hakkı vermeden caddeye dikkatsizce giriş yaptığını belirterek, o esnada anayloda, yüzde 147 miligram alkollü içki tesiri altında seyretmekte olan ve ehliyeti 3 Eylül tarihinde yine alkollü araç kullandığı için alınan zanlı Mehmet Behai Pınardan’ın yönetimindeki aracın önün tıkadığını ve iki aracın çarpıştığını kaydetti.

Çarpışmanın etkisiyle savrulan FT 677 plakalı aracın yoldan çıkarak yol dışında bulunan akasya ağacına çarpıp durduğunu dile getiren Özkantürk, kaza sonucu FT 677 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Ali Gökhan Demirbilek’in olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kazanın ardından KM 555 plakalı araç sürücüsü Mehmet Behai Pınardan’ın isim ve adres vermeden olay yerinden kaçtığını ancak 20 dakika sonra Lefkoşa'da tespit edilerek derdest tutuklandığını vurgulayan Özkantürk, Pınardan’ın 3 Eylül 2021 tarihinde yine alkol tesiri altında araç sürmesinden dolayı ehliyetine 3 ay süreyle el konulduğunu ve zanlının kavşağa geldiği sırada süratini düşürmediğini açıkladı.

Özkantürk, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi adına zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi maksadı ile zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur