1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis’te ‘Zaroğlu’ gerginliği
Meclis’te ‘Zaroğlu’ gerginliği

Meclis’te ‘Zaroğlu’ gerginliği

Meclis’te YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu ile polis arasında dün yaşanan olay gündeme geldi, zaman zaman tansiyon yükseldi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Meclis’te YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu ile polis arasında dün yaşanan olay gündeme geldi, zaman zaman tansiyon yükseldi.

YDP Genel Başkanı, Milletvekili Erhan Arıklı, olayı ‘nahoş’ bir hadise olarak değerlendirerek, sosyal medyada meselenin kamplaşma halini aldığını kaydetti.

Ara ara vekiller arasında seslerin de yükseldiği Genel Kurul’da Arıklı, “Dışarıdaki holiganlara izin vermemeliyiz. Seçilmiş kişilerin sosyal medyadaki yorumları holiganlara malzeme çıkartacak cinsten” dedi.

Yerinden söz alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, polis tarafından durdurulan aracı kimin kullandığını sordu.

Bunun üzerine Arıklı aracın, Zaroğlu tarafından kiralandığını ancak kendisinin kullanmadığını belirtti.

Bakan Atakan ise,  “Ceza gayet açık… Kiralanan araç, şoför olarak belirtilen kişi veya kişiler tarafından kullanmıyorsa araç müsadere edilir. Bu kişiye özel bir uygulama değildir” dedi.

Meclis Başkanı, CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay ise Anayasa’ya göre vekillerin ‘yasama dokunulmazlığı’ olduğunu açıkladı, “Seçilmiş vekillerin başka bir dokunulmazlığı yoktur. Hepimiz, örnek davranışlarda bulunmalıyız” dedi.

Arıklı: “Aracı, Zaroğlu kiraladı, ancak kendisi kullanmıyordu”

 

YDP Genel Başkanı, Milletvekili Erhan Arıklı, güncel konuşma istemi öncesinde dün Milletvekili Bertan Zaroğlu ile ilgili polis arasında yaşananları ‘nahoş’ bir hadise olarak değerlendirdi.

Sosyal medyada meselenin kamplaşma hali aldığını kaydeden Arıklı, daha fazla bu konuya değinmeyeceği belirtti.

Polislerin ciddi eğitime ihtiyacı olduğunu da savunan Arıklı, sorumlu mevkide olan milletvekillerine de görevler düştüğünü ifade etti.

Arıklı, “Dışarıdaki holiganlara izin vermemeliyiz. Seçilmiş kişilerin sosyal medyadaki yorumları holiganlara malzeme çıkartacak cinsten” dedi

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı eleştiren Arıklı, Sarıçizmeli’nin aracına ait fotoğrafı Meclis kürsüsünden göstererek, söz konusu aracın da trafik kurallarına aykırı halde olduğunu öne sürdü, “Çifte standart kimseye yakışmıyor” dedi.

 

Atakan: “Ceza gayet açık”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yerinden söz aldı, aracı kimin kullandığını sordu.

Bunun üzerine Arıklı aracın, Zaroğlu tarafından kiralandığını ancak kendisinin kullanmadığını belirtti, bu sırada vekiller arasında sesler yükseldi.

Atakan, “Ceza gayet açık… Şoför olarak belirtilen kişi veya kişiler tarafından kullanmıyorsa araç müsadere edilir. Bu kişiye özel bir uygulama değildir” dedi.

Bu haber toplam 3169 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler