1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Maliye Bakanı Atun: El-Sen ile anlaşmayı imzalamayı uygun bulmadım
Maliye Bakanı Atun: El-Sen ile anlaşmayı imzalamayı uygun bulmadım

Maliye Bakanı Atun: El-Sen ile anlaşmayı imzalamayı uygun bulmadım

Maliye Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda yaşanan eylemin ardından El-Sen ile anlaşmayı imzalamayı uygun bulmadığını söyledi,

A+A-

Maliye Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda yaşanan eylemin ardından El-Sen ile anlaşmayı imzalamayı uygun bulmadığını söyledi, "Başbakan'ın bu anlaşmayı imzalamasının bir mahsuru yoktur, Başbakan genel kapsayıcılık anlamında bunu yapabilir" dedi.

"Başbakan, Maliye Bakanı'na ulaşılmadı dedi ancak bana ulaşıldı" diyen Atun, anlaşmayı imzalamayı uygun bulmadığını ifade etti.

Atun, eski İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars'ın sözleri üzerine, "Bunun adli bir mesele olduğunu farkında değil misiniz” ifadelerini kullandı.

Atun, alkollü içkilerdeki fon artışıyla ilgili de içeriğe bakılmasını istedi, "30 TL'lik fon artışı karşısında 120 TL artış gelmişse, demek ki başka bir fiyat politikası var" dedi.

Alkollü içkilerle ilgili daha derin bir analiz yaptıklarını belirten Atun, fiyatların oynaklık gösterdiğini, tek yöneten ve kontrol edenin ise devlet olmadığını ifade etti.

Atun konuşmasında muhalefete "tutarlılık" çağrısı yapması üzerine, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman söz aldı.

"Sabahtan beri hükümet her konuda tutarsızlık sergiliyor" diyen Erhürman, "Başbakan, Maliye Bakanı'na ulaşılmadığını söylerken, Maliye Bakanı ise kendisine ulaşıldığını belirtiyor. Hem elektrik, hem de alkollü içkilere yönelik düzenlemede Başbakan ve Maliye Bakanı farklı farklı konuşuyor" şeklinde düşüncelerini açıkladı.

Bu sözler üzerine Başbakan Sucoğlu, kendisine "Maliye Bakanı'na ulaşılmadı" dendiğini ifade ederek, "Eğer bana yanlış bilgi verildiyse bu da soruşturma sebebidir" dedi.

 

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur
Etiketler : , ,