1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kıbrıs Arkadaşlık Programı” için son 5
“Kıbrıs Arkadaşlık Programı” için son 5

“Kıbrıs Arkadaşlık Programı” için son 5

64 Kıbrıslı Türk ve Rum genç Amerika’da aileler yanında bir ay geçirecek…

A+A-

İki toplumlu bir barış projesi olan ve dokuzuncu yılına giren “Kıbrıs Dostluk Programı (The Cyprus Friendship Programme, CFP) Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerini aynı çatı altında buluşturmak üzere bu yıl da iki karma etkinlik düzenledi.

Etkinliklerden biri bu yıl yaz aylarında ABD’de yer alacak. Kıbrıslı Rum ve Türk gençler Amerikalı aileler arasında dört hafta birlikte aynı odayı paylaşacak ve birçok ortak aktiviteye katılacak.

İkinci etkinlik ise Trodos dağı eteklerinde iki toplumlu kamp olarak gerçekleşecek.

CFP Baş Koordinatörü Simge Kahvecioğlu Zekican, medyaya yaptığı açıklamada CFP’nin “Kıbrıs’ın gençleri ve aileleri için tamamen gönüllülük esasına dayalı, iki toplumlu bir barış projesi olduğunu” belirtti ve

15-18 yaşları arasındaki gençlerin  sadece Amerika’daki programa veya sadece Trodos’daki kampa veya her ikisine birden  başvurabileceklerini, son başvuru tarihinin 26 Şubat 2017 olduğunu belirtti.

Zekican konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Amaç iki toplumun gençleri arasında arkadaşlık ve güven ilişkileri yaratmak ve önyargının yerini umudun almasını sağlamaktır. İki toplumlu bir Kıbrıslı koordinatörler takımının; iki toplumdan eşit sayıda genç seçmelerinin ardından, gençler diğer toplumdan çok iyi bir arkadaşlık kurabileceklerine inandıkları hemcinslerinden bir kişi  seçerek  ikili bir ekip oluşturacaklar… Kızlar ayrı ekipler, erkekler ayrı ekipler oluşturmaktadır.  Her ekip aracılığıyla, bu gençlerin aileleri de bir araya gelmekte ve barış çabalarının etkisini artırmaktadır.  Başvurabilecek gençlerin 15 ile 18 yaş arası olmaları, son sınıfta olmamaları ve anne veya babalarından en az birinin Kıbrıslı olması gerekmektedir.

Konuyla ilgili belgelere  ve başvuru formlarına “www.cyprusfriendship.org” sitesinden ulaşılabilir.

CFP’ye başvurmakla ilgilenen tüm aileler ve gençler daha fazla bilgi alabilmek için 05428564828 numaralı telefonu arayabilirler.”

 

 

Bu haber toplam 3903 defa okunmuştur
İlgili Haberler