1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kamyon yayaların arasına daldı, 4 ÖLÜ!
Kamyon yayaların arasına daldı, 4 ÖLÜ!

Kamyon yayaların arasına daldı, 4 ÖLÜ!

İsveç'in başkenti Stockholm'de kamyon yayaların arasına daldı.

A+A-

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir kamyonla düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. İsveç Başbakanı Löfven olayın terör saldırı olduğunu açıkladı. Gözaltına alınan bir kişi saldırıyı düzenlediğini itiraf etti.

k4.jpg

k5.jpg

İsveç medyasında yer alan bilgilere göre, olay Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti. Aftonbladet gazetesi, kamyonun cadde üzerindeki Ahlens mağazasına daldığını aktardı. Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.

ter.jpg
Expressen gazetesine konuşan görgü tanıkları ise, yerde cansız cesetlerin yer aldığını bildirdi.
İsveç polisi, olayın yerel saatle 14:53'te gerçekleştiğini belirtti.

k3.jpg

k2.jpg

Emniyet güçlerinin bölgeyi güvenlik kordonuna aldığı açıklandı. Polis yetkililerinden olayın terör saldırısı mı kaza mı olduğuna yönelik kesin bir açıklama yapılmazken, uluslararası haber ajansları haberi terör alarmı şeklinde servis ediyor.

k6.jpg

'POLİS 'TERÖR SALDIRISI' DİYE ANONS YAPTI'

Aftonbladet gazetesinin aktardığına göre, olay yerine intikal eden polis aracı çevredekileri dağıtmak için yaptığı anonsta, "Dikkat, terör saldırısı" şeklinde halkı uyardı

img_4682.jpg

İsveç polisi Stockholm'deki saldırıya ilişkin bir şüphelinin fotoğrafını yayımladı.

 İsveç’in başkenti Stockholm’de araç trafiğine kapalı olan Drottninggatan (Quenn) caddesi üzerinde kamyonla gerçekleştirilen saldırı sonrası başkentte olağanüstü hal ilan edildi. 
3 kişinin öldüğü olay sonrası Stockholm’deki parlamento binası kapatıldı, metro seferleri iptal edildi. Polis helikopterleri ise şehir üzerinde güvenlik uçuşlarına başladı. Radyodan anons yapan polis, halkın sokağa çıkmaması ve polisin işi kolaylaştırmasını istedi.


Bu arada saldırıda kullanılan kamyonun bir bira fabrikasından kısa süre önce çalındığı açıklandı. 
İsvec radyosu üç ölü ve çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu. Olay yerindeki STV televizyonu muhabiri ise söz konusu alışveriş caddesi üzerinde yangın çıktığı ve kaos yaşandığını aktardı. Görgü tanıkları ise yüzlerce kişinin panik içerisinde kaçıştığını söyledi.

Stockholm'de alarm

Kentteki tüm büyük alışveriş merkezleri kapatıldı. Sinema ve tiyatro salonlarında gösteriler iptal edildi. Stockholm içinde metro ve banliyö trenleri ile kente gelen ve kentten giden tren seferleri iptal edildi.

SAAT: 21.40

ÖLÜ SAYISI ARTTI

İsveç'in başkenti Stocholm'deki saldırıda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Hastanedeki yaralılar arasında bulunan bir yetişkin kişi yaşamını yitirirken, olaydaki toplam yaralı sayısı da 15 olarak açıklandı.

Yaralılardan 9'unun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Bu haber toplam 5253 defa okunmuştur
Etiketler : ,