1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İtirazlar incelendi
İtirazlar incelendi

İtirazlar incelendi

İlkbahar patates bulgularına yapılan itirazlar incelendi,tarım dairelerinde askıya alındı. İtirazları olumlu sonuçlanmayan üreticiler 5 gün içinde fona itirazda bulunabilecek

A+A-

Genel Tarım Sigortası Fonu’na yapılan “2013 İlkbahar Patates” beyanlarındaki Teknik Komite bulgularına yapılan itirazlar, ilgili Teknik Komiteler tarafından incelendi ve itiraz yapan üreticilere ait askı listeleri Genel Tarım Sigortası Fonu ve bölge Tarım Dairelerinde askıya alındı.
Genel Tarım Sigortası Fonu’ndan verilen bilgiye göre, “2013 İlkbahar Patates ürününde komite bulgularına yapılan itiraz sonrası askıya alınan köyler”; Türkmenköy, Düzce, İncirli, Şahinler, Gaziveren, Taşköy, Doğancı, Bostancı, Kutrafa ve Ozanköy, “2013 İlkbahar Patates ürününde sel, taşkın ve doludan zarar gören köyler ise; Boğaziçi, Yıldırım, Düzce, Beyarmudu ve Derince” oldu.
Fon Müdürü Hasan Burancan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 2013 ilkbahar patates beyanlarıyla ilgili yasal itiraz süresinde teknik komite bulgularına itiraz eden ancak askı listesindeki komite bulgusu beklediği gibi olumlu sonuçlanmayan üreticilerin fon müdürlüğüne 5 iş günü içinde itirazda bulunabileceklerini belirtti.
Burancan, ayrıca 2013 İlkbahar Patates ürünü Beyarmudu, Düzce ve Derince köylerinde meydana gelen doludan, Boğaziçi ve Yıldırım köylerinde ise meydana gelen sel ve taşkından zarar gören üreticilerin ise değerlendirme sonuçlarının köy ve üretici bazında hazırlandığını kaydetti.
İtirazda bulunmak durumunda olan patates üreticilerinin 17-21 Haziran tarihleri arasında 5 iş günü süresince askıda kalacağını ve ne şekilde itirazda bulunabileceklerinin “Askı Listeleri” üzerinde bulunan “Duyuru”da belirtildiğini ifade eden Burancan, itirazların Lefkoşa'da Genel Tarım Sigortası Fonu’na yapılacağını belirtti.(TAK)

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur
Etiketler :