1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İşe başladı, 1 hafta sonra kaza yaptı!
İşe başladı, 1 hafta sonra kaza yaptı!

İşe başladı, 1 hafta sonra kaza yaptı!

Kamyon şoförü Jeyhun Babayev’in ardından Aşan Nakliyat Direktörü M.D ile Personel ve Araç Sorumlusu, Akçiçek Taş Ocağı Yetkilisi M.I da yargı huzurunda…

A+A-

Ayşe GÜLER

Toplumda büyük yankı uyandıran, Geçitköy’de 8 Mart tarihinde Kamil Göktepe’nin hayatını kaybettiği ölümlü trafik kazasına karışan kamyon şoförü Jeyhun Babeyev’in işe başladıktan 1 HAFTA SONRA kazayı yaptığı ortaya çıktı. Babeyev’in çalışma izninde ‘bulaşıkçı’ olduğu yazıyordu.
Babeyev’in Aşan Nakliyat Ltd’nin Personel ve Araç Sorumlusu, Akçiçek Taş Ocağı Yetkilisi M.I tarafından işe alındığı ve KAMYONU KULLANMASINA müsaade edildiği de su yüzüne çıktı. 
Polis, günlerdir sürdürdüğü soruşturmada kazaya karışan GK 431 plakalı kamyonun şasi numarası ile plakanın uyuşmadığını tespit etti. Yapılan araştırmada kamyonun şasi numarası GT 528 plakalı, Kahveci Ltd’e ait farklı bir araçla eşleşti.
Birkaç kez satıldığı ve el değiştirdiği tespit edilen araçla ilgili soruşturma yürüten polis ekipleri, orijinal şasi numarasını bulabilmek için yoğun çaba sürdürüyor.
Kamyon şoförü Jeyhun Babayev’in ardından Aşan Nakliyat Direktörü M.D ile Personel ve Araç Sorumlusu, Akçiçek Taş Ocağı Yetkilisi M.I da dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı, aleyhlerinde 3’er gün tutukluluk kararı alındı.
Dünkü duruşmayı zanlı yakınları da izledi, M.D ve M.I pazar günü yeniden mahkemeye çıkarılacaklar.  

 

M.D ve M.I yargı huzurunda…

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, Polis Çavuşu Adil Ertepınar’ı mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis çavuşu Ertepınar, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Ertepınar, 8 Mart 2017 tarihinde Geçitköy’de meydana gelen ve Kamil Göktepe’nin hayatını kaybettiği trafik kazasının da tahkikat memuru olduğunu belirtti.
Ölümlü trafik kazasının ardından Aşan Nakliyat Direktörü M.D ile Personel ve Araç Sorumlusu, Akçiçek Taş Ocağı Yetkilisi M.I’nın da önceki gün tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Ertepınar, yapılan soruşturma hakkında bilgi verdi.

1 Mart’ta işe başladı…

Ertepınar, Kamil Göktepe’nin hayatını kaybettiği kazaya neden olan kamyon şoförü Jeyhun Babayev’in 1 Mart 2017 tarihinde işe başladığını tespit edildiğini dile getirerek,  söz konusu kamyon üzerinde yapılan incelemede şasi numarası ile plakasının tutmadığının belirlendiğini ifade etti.
Kazaya karışan Babeyev yönetimindeki GK 431 plakalı aracın şasi numarasının GT 528 plakalı araç ile uyuştuğunun tespit edildiğini de dile getirerek,  bu aracın da Kahveci Ltd’e ait olduğunu aktardı.

Kahveci’den de ifade alındı

Kazayla ilgili yaptıkları incelemede GK 431 plakalı aracın birkaç kez el değiştirdiğini ve satıldığının ortaya çıktığını dile getiren Ertepınar, olayla ilgili Kahveci Ltd Direktörü Mustafa Kahveci’den ifade alındığını, aracı satın alan diğer kişilerden de ifade temin edileceğini kaydetti.
Ertepınar, GK 431 plakalı aracın orijinal şasi numarasının bulunamadığını ifade ederek, yürütülen tahkikat ile ilgili alınacak ifade ve aranan emare olduğuna değindi.

“Zanlı M.I, şoför Babayev’i işe aldı, kamyonu sürmesine izin verdi”

Öte yandan Zanlı M.I’nın Kamil Göktepe’nin hayatını kaybettiği trafik kazasına karışan GK 431 plakalı kamyonun da Akçiçek Taş Ocağı’na ait olduğunu belirtti.
Ertepınar, zanlı M.I’nın kamyon şoförü Jeyhun Babeyev’i işe aldığını ve aracı kullanmasına müsaade ettiğini açıkladı.

Avukatlar itiraz etmedi

Polisin 3 gün tutukluluk taleplerine M.D’nin Avukatı Senem Palabıyık ve M.I’nın Avukatı Gürcan Bayramoğlu itiraz etmedi.

Pazar günü yeniden mahkemeye çıkacaklar

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Mesut Mesutoğlu ise bu tür suçların kamuda endişe yaratan, ciddi endişeye neden olan suç türlerinden olduğunu vurgulayarak, her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına, bu süre içerisinde doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.
Zanlılar, Pazar günü yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Bu haber toplam 4229 defa okunmuştur
İlgili Haberler