1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İşbirliği Anlaşmaları imzalandı
İşbirliği Anlaşmaları imzalandı

İşbirliği Anlaşmaları imzalandı

Başbakan Ersan Saner ile Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın görüşmesi, hemen ardından da heyetler arası görüşmeler tamamlandı.

A+A-

 Başbakan Ersan Saner ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla yapılan heyetler arası görüşme sonrasında, dört anlaşma imzalandı.

TC-KKTC Yüksek Öğrenime İlişkin İşbirliği Anlaşması, E-Devlet Hizmetlerinin Gerçekleşmesine ilişkin Mutabakat Zaptı canlı yayında imzalandı.

TC Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği İşbirliği Anlaşması’na da imza kondu.

Karayolu Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü ile imzalanan bir diğer protokol oldu.

2 yıl içinde yollar tamamlanacak

İlk olarak Lefkoşa Çevre Yolu’nun tamamlanması hedefinin ardından diğer yollarla ilgili atılımlar olacağını açıklayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, Güzelyurt- Lefke Yolu, Çayırova- Karpaz Yolu, Değirmenlik- Lefkoşa Yolu’nun yanı sıra köy yollarının da 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefini açıkladı.

“Belediyelerde yapısal dönüşüm adına”

Belediyeler Birliği Anlaşması çerçevesine ilişkin bilgi veren Türkiye Cumhuriyeti Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin,  belediyelerin yapısal dönüşümüne ilişkin adımların atılması için imzalar atıldığını ifade etti.
Şahin, “altyapı belediyeciliği tamamlandı, sosyal belediyecilik zamanı başladı” diye konuştu.


 

İmzalanan anlaşmalar şunlar:

TC Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile KKTC Başbakanlığı Arasında E- Devlet Hizmetlerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı; Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Arasında Karayolu Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin KKTC’de Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi Kurmasıyla İlgili Çerçeve Anlaşması ile Türkiye Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Arasında İşbirliği Anlaşması”

Anlaşmalara imzalar, Sayıştaylık’ta gerçekleştirilen törende, Başbakan Saner ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın huzurunda atıldı.

TC Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile KKTC Başbakanlığı Arasında E- Devlet Hizmetlerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı’na Türkiye Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile KKTC Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener imza koydu.

TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel arasında, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Arasında Karayolu Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü imzalandı.

Bir diğer anlaşma, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin KKTC’de Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi Kurmasıyla İlgili Çerçeve Anlaşması. Anlaşmaya, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er ile KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu imza attı.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar tarafından ise, “Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Arasında İşbirliği Anlaşması”  imzalandı.

 

Bu haber toplam 2442 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler