1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hür-İş: Mercedes hediye
Hür-İş: Mercedes hediye

Hür-İş: Mercedes hediye

Hür-İş, Bakanlar Kurulu tarafından yurt dışından ithal edilecek Mercedes marka E220 AMG Sport CDI Auto model araca verilen vergi muafiyeti ile ilgili basın açıklaması yaptı.

A+A-

 

Hür-İş, Bakanlar Kurulu tarafından yurt dışından ithal edilecek Mercedes marka E220 AMG Sport CDI Auto model araca verilen vergi muafiyeti ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, spor Mercedes aracın Türk İşçi Sendikası tarafından federasyona "hizmetlerini daha iyi yürütmesi" için hediye edildiği iddia edildi. 

Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

"HÜR-İŞ: ‘’ARAÇ FEDERASYONUMUZA TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU TARAFINDAN HEDİYEDİR’’

Son günlerde görsel ve yazılı basında Hür-İş Federasyonu’muzun satın aldığı araca vergi muafiyeti sağlandığı hakkında çeşitli spekülatif haberler çıkmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi farklı bir algı operasyonu yaratılmak istenmektedir. Öncelikle satın aldığımız diye konu edilen Mercedes marka araç Federasyonumuza bağlı bulunduğu TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU tarafından HEDİYE edilmiştir. 7 bin üyesi bulunan Federasyonumuzun hizmetlerini daha iyi yürütmesi ve yine bağlı bulunduğu Türk-İş Federasyonu ve Türk-Metal Sendikası’nın buradaki faaliyetlerini sürdürmelerine yönelik hediye edilen bu araç, federasyonumuza hediye edilen ilk araçtır.  Geçmiş hükümetler döneminde farklı sendikalara, kurum ve kuruluşlara ayni şekilde bu tür yardımlar yapılmıştır.  Basına yansıyan bu haberlerin gerçek anlamda sanki ilk defa olmuş ve/veya bizlere ayrıcalık yapılmış gibi yansıtılması gerçek haber ve toplumun doğru haber almasıyla ilgili tarafsızlık ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

Ayrıca herkes tarafından bilinmektedir ki toplumsal fayda yaratan sendikalara ve federasyonlara, cemiyetlere, ekonomik örgütlere, sivil toplum örgütlerine talep etmeleri halinde sosyal ve toplumsal amaçlı kullanılmak üzere devlet arazisi, taşıt indirimi ve finansal alanda ticari faaliyetleri bulunmamasından dolayı banka hesaplarından tahakkuk ettirilecek faiz gelirlerinden vergi stopajı kesilmemektedir.

Bazı çevreler tarafından toplumsal fayda yaratan kurumlara karşı algı operasyonu yaratılması doğru olmamakla beraber toplumun doğru haber alması da engellenmektedir.

Konuyu toplumumuzun bilgisine getirir saygılar sunarım.

HÜR-İŞ FEDERASYONU ADINA  Ali YELTEKİN /Genel Sekreter"

Bu haber toplam 3335 defa okunmuştur
Etiketler : ,