1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hükümet ‘güvenlik’ konusunu gündem yapmıyor”
“Hükümet ‘güvenlik’ konusunu gündem yapmıyor”

“Hükümet ‘güvenlik’ konusunu gündem yapmıyor”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan CTP Milletvekili Ürün Solyalı, asayiş konusunda güncel konuşma yaptı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan CTP Milletvekili Ürün Solyalı, asayiş konusunda güncel konuşma yaptı.

Solyalı, güvenlik konusunun hükümet tarafından öncelikli gündem konusu yapılmadığını söyleyerek, ihraç edilen kişilerin sayısına değindi.

Kıbrıs’ın kuzeyine girişinin ardından kişinin vize süresinin dolduğuna ilişkin takibin nasıl yapıldığını soran Solyalı, bu bilgiyi hangi kurumun takip ettiği konusunda bilgi talep etti.

Solyalı, 2023’te Başsavcılığın 30 bin ceza davası açtığını söyleyerek, uyuşturucunun işlenen suçlarda birinci sırada olduğunu belirtti, YENİDÜZEN’in “şiddet sarmalı” haberine atıfta bulunarak, 2024’te iki aylık sürede 25 şiddet olayı gerçekleştiğini, 65-70 kişinin buna bağlı tutuklandığını belirtti.

“KKTC” ismi kullanılarak ülkede organize suç örgütlenmesinin var olduğunu tespit eden raporlar bulunduğunu söyleyen Solyalı, silah ruhsatı verilmesine yönelik sorusunun yanıtlanmadığını söyledi.

Öğrenci vizesiyle ülkeye gelen ancak öğrenci olmayan kişilere engel olunması gerektiğini dile getiren Solyalı, bu kişilerin kaçak yollarla güneye geçtiğini, takibinin de yapılmadığını ileri sürdü.

Solyalı, polisin eksik kadroyla çalıştığı bir dönemde münhalsiz ve sınavsız şekilde işe alımlar yapıldığını ifade etti.

“Denetlemekten ve denetlemeden uzak bir sistem yaratma peşindesiniz bu da sokağa suç olarak yansıyor ve toplumu huzursuz ediyor” diyen Solyalı, güvenlik yönetimine ilişkin planın ne olduğunu, hangi önlemlerin alınacağını sordu.

 

Bu haber toplam 1286 defa okunmuştur
Etiketler : ,