1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hayvancı dileniyor”
“Hayvancı dileniyor”

“Hayvancı dileniyor”

59 GÜNDÜR ÖDEME YOK… Geçmiş UBP Hükümeti döneminde süt parasını kendisine vermediklerini ve bugüne kadar oyaladıklarını belirten Mustafa Sakallı, mağdur durumda olduğunu ifade etti.

A+A-

Didem MENTEŞ
Hayvancılar kan ağlıyor… Dağyolu köyünde sakin Mustafa Sakkalı isimli hayvancı, 59 gündür süt parası alamadığı için Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde eylem yaptı. Bakanlık önünde “hayvancı dileniyor” pankartı açan Sakallı, sembolik olarak tepsi içine para atarak dilenme noktasına geldiğini dile getirdi. Geçmiş UBP Hükümeti döneminde süt parasını kendisine vermediklerini ve bugüne kadar oyaladıklarını belirten Mustafa Sakallı, mağdur durumda olduğunu ifade etti.
UBP Hükümetine veryansın eden Sakallı, 60 güne yakın alamadığı süt parasının ödenmesini istiyor.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları da hayvancıların hepsinin büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, geçmiş hükümetlerin hükümet icraatlarının hayvan üreticilerini etkilediğini ve üretimi yok ettiğini dile getirdi.

“Yemi nasıl alacağım?”
UBP Hükümeti öncesinde hayvanın kilosunun 8 ila 8,5 iken UBP döneminde 6,5’a düştüğünü belirten Mustafa Sakallı, yem parasının ise 22 TL’den 42’ye çıktığını belirtti. “Şimdi 40 kg süte bir kilo yem alamıyoruz” diyen Sakallı, hayvancının zor durumda olduğunu belirtti

Haberin devamı bugün Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur
Etiketler :