1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Haklarımızı istiyoruz”
“Haklarımızı istiyoruz”

“Haklarımızı istiyoruz”

Gazimağusa Belediyesi çalışanları bugün itibariyle, süresiz greve girdi. 21 aydır ödenmeyen ek mesaileri ve maaşlarda yaşanan aksaklıklar nedeniyle greve giden çalışanlar, “haklarımızı istiyoruz” dedi.

A+A-

Gazimağusa Belediyesi çalışanları bugün itibariyle, süresiz greve girdi. 20 aydır ödenmeyen ek mesaileri ve maaşlarda yaşanan aksaklıklar için greve giden çalışanlar, “haklarımızı istiyoruz” dedi.

Mağusa Türk Genel-İş Sendikası asbaşkanı Ayşegül Sakallı, belediye personeli olarak bu sabah itibariyle süresiz greve girdiklerini ve taleplerine cevap alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. 21 aydır ek mesai ve maaşların ödenmediğini belirten Sakallı şöyle devam etti: “Sabahtan beri buradayız, işverenimizin isteklerimize cevap vermesini istiyoruz ancak henüz hiçbir adım atmadı. Bir an önce görüşüp hakkımızı almak istiyoruz”.

Sendika yönetim kurulunun eylem planı belirleme hazırlığında olduğunu ifade eden Sakallı, “haklarımızı alana kadar grevi sonlandırmayacağız” şeklinde konuştu.

 

BES: “Gazimağusa’da verilen mücadelenin yanındayız”

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) yönetim kurulu da yaptığı bir basın açıklamasıyla Gazimağusa Belediyesi’nde yapılan süresiz grevi desteklediğini duyurdu. Sendika adına açıklamada bulunan yönetim kurulu başkanı Mustafa Yalınkaya, kötü yönetimin kader olmadığını belirterek, bu düzenin ancak ortak mücadele ile yıkılabileceğini vurguladı.

Basın açıklamasının tam metni şöyle:

“Mağusa Tük Genel İş Sendikası’nın, Mağusa Belediyesi’nde başlattığı mücadeleyi selamlıyor ve desteğimizin kendileriyle beraber olduğunu belirtiyoruz. Bugün Mağusa Belediyesi’nde yaşananlar bizlere geçmişte Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşananları hatırlatıyor. Ceberut bir yönetim tavrı ve bölgeye değil kişilere hizmet anlayışı yüzünden bataklığa sürüklenen LTB’nin aydınlığa çıkışı BES’in onurlu mücadelesi sayesinde olmuştu. O zor günlerde geri adım atmadan verdiğimiz mücadelenin bugün Mağusa Türk Genel İş Sendikası’na örnek olmasını temenni ediyoruz. Çünkü bu kötü zihniyeti mücadele etmeden devirebilmek ve karanlıkları aydınlıklara çevirebilmek mümkün değildir. Bu koşullarda verilecek mücadelenin destekçisi olacağımızın ve her anlamda katkı koymaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Değerli halkımız, kötü yönetim kaderimiz değildir. Gerek merkezi hükümetler gerekse de yerel yönetimler bu halka aittir. Kimsenin bu makamları işgal edip koltuklarını kötüye kullanma hakkı yoktur. Bunu bize kader olarak dayatmalarına artık bir son verme zamanı gelmiştir. Biz sendikalar olarak mücadeleyi bir yere kadar verebiliriz, burada önemli olan sizlerin bizlere vereceği destek ve seçim zamanı yapacağı doğru tercihlerdir. O nedenle yaşadıklarınızı ve sizlere yaşatılanları unutmayınız. Bu “kader” denilen düzene karşı sizler de bizimle beraber mücadele veriniz. Mağusa Belediyesi sadece küçük bir örnektir, resmin büyüğü bu düzendir ve değişmelidir.

BES Yönetim Kurulu (a)

Başkan Mustafa Yalınkaya”

 

Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur