1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. HAK ARADI, İŞTEN ATILDI!
HAK ARADI,  İŞTEN ATILDI!

HAK ARADI, İŞTEN ATILDI!

Gazimağusa Belediyesi’nden maaş alamayan emekçi Urcan Karayel, YENİDÜZEN’e konuşmuştu

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nde 2016 yılı Temmuz ayında Bayındırlık Şubesi’nde boyacı ustası olarak işe başlayan 46 yaşındaki Urcan Karayel, işe başladığı günden bu yana sigorta ve ihtiyat sandığı primlerinin ödenmediğini söyledi, İŞTEN ATILDI.

2 aydır maaş dahi alamadığını belirten Karayel, belediyeden haklarını talep ettiğinde işten atılmakla tehdit edildiğini dile getiren Urcan Karayel, belediye bünyesinde “gündelikçi işçi” adı altında sigortasız çalıştırılan 120 işçi daha bulunduğunu kaydetmişti.

Urcan Karayel: “Mağdur olduğumu söyledim, yatırımı istedim… Gazimağusa Belediyesi Danışmanı Mücahit Kaya beni çağırdı, ‘Hiçbir hakkın yoktur, kimseden de çekinmem git da seni istemeyiz’ dedi, çekimi verdi, beni gönderdi”

‘İş yerinde alkol alıyorsun’ dedi…

2 aydır maaş dahi alamadığını belirten Karayel, belediyeden haklarını talep ettiğinde işten atılmakla tehdit edildiğini dile getirmişti… Karayel’in HAK ARAYIŞI, İŞTEN ATILMASI’na neden oldu.

Urcan Kareyel, Gazimağusa Belediyesi Danışmanı Mücahit Kaya’nın dün kendisini yanına çağırarak ‘İşyerinde alkol aldığı’ gerekçesi ile işten durdurduğunu söylediğini aktardı.

Çalıştığı Bayındırlık Şubesi Amiri’nin kendisine sahip çıktığını ve işyerinde alkol alması gidi bir durumun söz konusu olmadığını da Danışman Kaya’ya ifade ettiğini savunan Karayel, Mücahit Kaya’nın kendisine ‘Hiçbir hakkın yoktur, kimseden de çekinmem git’ diyerek çekini verdiğini ve kendisini işten çıkardığını savundu.

2 aydır maaş dahi alamadığını belirten Karayel, belediyeden haklarını talep ettiğinde işten atılmakla tehdit edildiğini dile getirmişti… Karayel’in HAK ARAYIŞI, İŞTEN ATILMASI’na neden oldu…

Mağusa Belediyesi Danışmanı Mücahit Kaya:
“Kadrolu değiller, iş olunca çağrılıyorlar”


Mağusa Belediyesi Danışmanı Mücahit Kaya ise, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını ancak İş Yasası’na göre de gündelikçi işçilerin iş olduğu zaman işe çağrıldığını, bu kişilerin kadrolu personel olmadığını savundu.

YENİDÜZEN’e konuyla ilgili araştırma yapacağını söyleyen, yaşanan gelişmelerle ilgili görüş almak için aradığımız Çalışma Bakanlığı Müşteşarı Erçin Tekakpınar’a ise ulaşılamadı.

YENİDÜZEN’e içini dökmüş, HAKKINI istemişti…

Gazetemiz YENİDÜZEN’e içini döken Urcan Karayel isimli işçi 8 Temmuz 2016 tarihinde Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından işe alındığını söylemişti.

Urcan Karayel, bu tarihte belediyenin Bayındırlık Şubesi’nde boyacı ustası olarak çalışmaya başladığını ifade etmişti.

İlk işe girdiği tarihte kendisine hangi şartlarda çalışacağı yönünde herhangi bir şey söylenmediğini belirten Karayel, işe başladıktan 1 hafta sonra , 3 ay sonra sözleşmeli olacağını ve ihtiyat sandığı ve sigorta gibi primlerinin eksiksiz yatırılacağının kendisine amiri tarafından söylendiğini kaydetmişti.

Urcan Karayel, ancak tüm bunların aksine 1 yıldır ne ihtiyat sandığı ne de sigortasının yatırılmadığını dile getirdi.

Devletin hastanesine dahi gittiğinde sigortalı olmadığı için para ödemek zorunda kaldığını, ilaç alacak dahi olsa sigortalı olmadığı için ilaçları indirimli alamadığını anlatan Karayel, herhangi kaza ve olumsuzluğa karşı haklarını aramaya çalıştıklarında da hemen işten çıkarılmayla tehdit edildiklerini aktarmıştı.

Urcan Karayel; “hizmet alımı kaleminden ödendiğim için belediye personeli olarak kabul edilemiyoruz. Bu nedenle de hiçbir sendikal hakkımız da bulunmuyor. Benim gibi hakları ödenmeyen 120 kişi daha vardır. Onlarda aynı şartlarda çalışmak zorunda kalıyorlar. İşten atılma korkusu nedeniyle de sesleri çıkmıyor” diye konuşmuştu.   

Bu haber toplam 3566 defa okunmuştur
İlgili Haberler