1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "Haciz yok, kiralık bina ile hukuki süreç var"
"Haciz yok, kiralık bina ile hukuki süreç var"

"Haciz yok, kiralık bina ile hukuki süreç var"

Ada Kent Üniversitesi’ne ‘haciz’ iddiası ortaya atıldı, Üniversite rektör vekili Prof Dr Akgün YENİDÜZEN’e konuştu, duruma açıklık getirdi:

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Mağusa’da faaliyet gösteren Ada Kent Üniversitesi’ne ‘haciz’ geldiği iddia edildi, üniversite rektör vekili Prof Dr Adnan Akgün, bu iddiaları yalanladı, kiraladıkları bir bina ile ilgili hukuki süreç yaşandığını açıkladı.

Rektör Vekili Prof Dr Akgün, üniversitenin geçtiğimiz yıl faaliyet göstermesine rağmen sözleşmeye bağlı olarak ayrıldığı kiralık bir bina ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini de aktardı.

Yükseköğrenim Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ise Bakanlığa bu konuyla ilgili resmi bir bilgi ulaşmadığını belirtti.

Öte yandan kendisini ‘üniversite sahiplerinden’ biri olarak tanıtan ve ismini paylaşmayan bir kişi de gazetemizi telefonla arayarak, hakaretler yağdırdı.

Haciz işleminin neden araştırıldığını ısrarla soran söz konusu kişi, “Ne yazarsan yaz, senin paçavrandan ne olur?  Saçmalık üzerine gazetecilik yapmayı bırakın. Sizin yaptığınız bir terbiyesizlik. Oraya yatırım yapılmış, haciz mi yapıldı diye soruyorsun. Sana ne?” diye konuştu, “Sizi mahkemeye verelim mi?” diye de tehditler savurdu.

"Haciz işlemi de üniversitenin maddi sıkıntısı da yok"

Ada Kent Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr Adnan Akgün ise ‘haciz’ iddialarını kabul etmedi, böyle bir işlem yapılmadığını dile getirdi.

Akgün, üniversitenin maddi sıkıntı içerisinde olmadığını da belirtti.

Geçtiğimiz yıl kaldıkları ve ayrıldıkları kiralık bina ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini söyleyen Akgün, “Sözleşme kurallarına uygun olarak önceden bilgi vererek, binadan ayrılmıştık. Ancak binadan erken ayrıldık iddiasıyla bize bir dava açıldı, yüklü miktarda tazminat istendi. Hukuki süreç devam ediyor. Henüz konuyla ilgili karar yok” dedi.

Yükseköğrenim Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler: Resmi bilgi yok

Yükseköğrenim Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ise Bakanlığa bu konuyla ilgili resmi bir bilgi ulaşmadığını belirtti.
Öztürkler, böyle bir durumun olması halinde Bakanlığa bilgi geleceğini de sözlerine ekledi.

"Ne yazarsan yaz, senin paçavrandan ne olur?"

Öte yandan kendisini ‘üniversite sahiplerinden’ biri olarak tanıtan ve ismini paylaşmayan bir kişi de gazetemizi telefonla arayarak, hakaretler yağdırdı.

Haciz işleminin neden araştırıldığını ısrarla soran söz konusu kişi, “Ne yazarsan yaz, senin paçavrandan ne olur?  Sizin yaptığınız bir terbiyesizlik. Oraya yatırım yapılmış, haciz mi yapıldı diye soruyorsun. Sana ne?” diye konuştu.

Üniversitenin Finans Müdürü olduğu öğrenilen kişi şunları söyledi: “Bize haciz geldiyse, siz neden araştırma yapıyorsunuz? Bu bir ticari işlemdir. Sizi mahkemeye verelim mi? Bizim sırlarımızı ifşa etmeye kalkıyorsunuz. Hangi hakla, hacizle neden ilgileniyorsunuz? Nasıl bir gazetecilik onu anlamaya çalışıyorum.

Ticarette bankadan kredi alırsınız, banka da haciz koyar. Sana ne bundan? Böyle saçma sapan bir şey olur mu? Ne biçim gazetecilik bu? Mal sahipleri olarak yerimize haciz geldiğinden bizim haberimiz yok, sizin haberiniz var. Bu dedikodu. Saçmalık üzerine gazetecilik yapmayı bırakın. 50 yıl önce böyle gazetecilik yapılıyordu. Şirkete saldırı var. Ne yazarsan yaz, senin paçavrandan ne olur?  Sizin yaptığınız bir terbiyesizlik. Oraya yatırım yapılmış, haciz mi yapıldı diye soruyorsun. Sana ne?”

 

 

Bu haber toplam 7364 defa okunmuştur